Dascalescu a facut praf defensiva braileana

luni, 24 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Dascalescu a facut praf defensiva braileana

Stadion "Astra": teren destul de bun, temperatura scazuta; spectatori circa 9.000.
Astra Ploiesti: Multescu – Pufu, Dumitrache, Tanase (min. 83 Nicorescu), Petroiesc, Ronat, P. Stoian, Stoica, Pasarica (min. 75 D. Dascalescu), Ciorea, M. Dascalescu.
Dacia Unirea: Bratianu – Plesa (min. 88 Samoila), Ciorasteanu, Braguta, Baciu (min. 83 D. Deca), S. Minciu, Alecu, I. Mihai, Stoian, Balta, Vioreanu (min. 85 Hintea).
Arbitri: centru – Sorin Altmaier (Timisoara); asistenti: Iulian Spataru (Timisoara) si Victor Ciucu (Blaj).
Disputata in nocturna, pe o vreme foarte friguroasa, dar in prezenta unui stadion arhiplin, partida dintre Astra Ploiesti si Dacia Unirea a revenit gazdelor cu categoricul scor de 5-0. Prahovenii au deschis scorul rapid, prin M. Dascalescu, la o bilbiiala a defensivei brailene. Fundasii Daciei Unirea au reclamat ofsaid la atacantul gazdelor, insa arbitrul de centru, Sorin Altmaier, a validat golul. Acelasi masiv atacant ploiestean va mai inscrie pina la pauza alte doua goluri, in min. 25, in urma unui sut violent de la marginea careului, fara sperante pentru Bratianu si in min. 44, la centrarea lui Pufu, centrare reluata cu capul de Dascalescu in stinga lui Bratianu: 3-0.
Dar, la 2-0 pentru gazde, Balta a fost faultat in careul ploiestean, insa arbitrul de centru a considerat simulare, motiv pentru care i-a aratat braileanului cartonasul galben.
Dupa pauza, Dacia Unirea a echilibrat jocul, insa actiunile s-au oprit la marginea careului de 16 m. In finalul meciului, Astra a mai "punctat" de doua ori, prima oara prin omniprezentul D. Dascalescu, in min. 81, care a sutat violent de la 14 m, mingea a prins pamintul exact in fata portii, pacalindu-l pe portarul brailean: 4-0. Apoi, in min. 88, a urmat reusita lui Nicorescu, la o invalmaseala in careul oaspetilor: 5-0. De mentionat faptul ca, in repriza secunda, la 3-0 pentru prahoveni, Bratianu a aparat o lovitura de la 11 m. (Costel FILIP)

Comentarii