Decizie radicala la Poli Nena

marți, 23 mai 2000, 23:00
3 MIN
 Decizie radicala la Poli Nena

Politehnica Nena a ratat duminica o sansa mare, aceea de a juca finala Cupei Federatiei. Si probabil ca iesenii ar fi reusit sa dispute ultimul act al competitiei daca in fata lor s-ar fi aflat orice alta echipa, in afara lui Dinamo. Un alt motiv al infringerii poate fi si faptul ca Marian Ezaru si Gabriel Brezoianu, cei mai valorosi jucatori ai echipei, nu au evoluat. Consiliul de Administratie al grupului de firme Nena a analizat ieri situatia creata si a decis ca "gestul celor doi jucatori a fost inoportun, in afara sportivitatii si a spiritului de echipa care a caracterizat pina acum activitatea clubului", dupa cum scrie in comunicatul primit ieri la redactie. Astfel, s-a hotarit intreruperea colaborarii cu Marian Ezaru si Gabriel Brezoianu. In comunicat, se mai precizeaza ca, pentru o analiza cit mai exacta a cazului, au fost luate in considerare urmatoarele aspecte: meciul de duminica trecuta a fost unul dintre cele mai importante ale echipei in acest an, cei doi jucatori nu au un contract definitiv incheiat cu clubul Poli Nena, negocierile cu jucatorii sint in desfasurare, sponsorul echipei vizeaza optimizarea activitatii, urmarind un raport echitabil intre scopurile propuse si efortul financiar necesar in acest sens, alocarea resurselor are in vedere fortificarea echipei in ansamblul ei, fiecare componenta a programului de dezvoltare fiind necesara clubului. Ultima fraza din comunicat suna astfel: "Asiguram membrii clubului si pe sustinatorii acestuia ca planul de fortificare a echipei de rugby va continua, obiectivele vizate fiind inalta performanta si un loc pe podium."
Antrenorul principal al Politehnicii Nena Agro, Constantin Verives, ne-a spus ca respecta decizia luata de firma Nena: "Cind cei doi au venit la Iasi, noi eram deja in fruntea clasamentului. Vom continua si fara ei, nu e nici un fel de problema."
In aceste zile, cei doi jucatori se afla in cantonament cu echipa nationala, care va juca la sfirsitul acestei saptamini cu Franta.
Contactat telefonic, Gabriel Brezoianu ne-a declarat urmatoarele: "Antrenorii stiau ca nu vom veni sa jucam din cauza restantelor salariale. Dupa meciul de la Bucuresti cu Dinamo le-am spus clar ca nu voi mai juca pina ce nu voi fi platit la zi. Am facut un compromis si am intrat in teren la meciul cu Universitatea Remin Baia Mare. Am vorbit cu dl. Vieru si m-a asigurat ca voi primi banii prin posta, eu plecind la Bucuresti imediat dupa meci. Cum la mine nu a ajuns nici un leu, m-am tinut de cuvint si nu m-am prezentat la joc. Am avut o intelegere cu dl. Vieru si eu mi-am facut datoria, jucind meci de meci. Acum ramine ca si conducerea firmei Nena sa-si respecte partea sa de intelegere si sa ma plateasca. Voi veni la Iasi dupa meciul cu Franta si voi avea o discutie cu ei. Daca mi se achita ceea ce mi se cuvine voi juca din nou pina la sfirsitul campionatului. Daca nu, voi ramine cu un gust amar. Am semnat deja un precontract cu Bordeaux, de la anul urmind sa joc in Franta." De subliniat ar fi faptul ca Brezoianu ne-a spus aceste lucruri inainte ca firma Nena sa ia decizia de a renunta la el. (Daniel SIMION)

Comentarii