Demis la victorie?

marți, 30 aprilie 2002, 23:00
2 MIN
 Demis la victorie?

Antrenorul echipei Galatasaray, Mircea Lucescu, a declarat ca va decide saptamina viitoare daca va ramine la echipa din Istanbul, cu care a cucerit titlul de campion al Turciei, sau va pleca la alt club. "Nu am sarbatorit in mod deosebit cistigarea campionatului Turciei. In afara faptului ca o suta de autocare cu suporteri ne-au insotit 160 km de la Izmit si pina la cantonamentul de la Florya si ca fanii ne-au blocat acolo, nu pot sa spun ca a fost ceva special. Am stat putin si m-am strecurat catre casa, deoarece eram inca sub influenta stresului in care am stat in saptamina premergatoare meciului cu Kocaelispor. Saptamina aceasta voi savura succesul in tihna si apoi voi lua o decizie asupra viitorului", a spus Lucescu. El a mentionat ca gruparea turca va lua o decizie privind viitorul atacantului formatiei Galatasaray, Radu Niculescu, tot dupa Sarbatorile de Pasti. "Ma bucur ca si Loti Bölöni a triumfat in campionatul Portugaliei, cu Sporting Lisabona, ceea ce inseamna ca tehnicienii romani au valoare", a precizat Lucescu.
Culmea este ca, dupa acest succes stralucitor, exista voci care sustin varianta demiterii lui Lucescu de la Galatasaray si inlocuirea sa cu fostul tehnician al acestei formatii, Fatih Terim. Conform informatiilor publicate de presa turca, o parte din conducatorii Galatei au incercat sa-l convinga pe politicianul Mehmet Agar, bun prieten cu Terim, sa ia legatura cu acesta si sa-l convinga sa se intoarca la echipa cu care a cistigat Cupa UEFA in 1999. "Mai multi membri don Consiliul de Administratie al Galatei m-au sunat pentru a ma ruga sa iau legatura cu Terim. Ei cred ca as putea sa-l conving pe acesta sa revina la club", a recunoscut Agar, senator al orasului Elazig, din estul Turciei si unul dintre cei mai influenti oameni din tara.
De cealalta parte, Terim, care a avut parte de doua experiente nefaste ca antrenor in Italia, la Fiorentina si Milan, a declarat ca deocamdata nu s-a hotarit daca va reveni in Turcia, pentru ca are si alte oferte interesante. "In acest moment doresc doar sa-mi reincarc bateriile si exclud orice speculatii. Va trebui sa am o discutie si cu sotia mea si ma voi hotari an aceasta vara", a spus el.
Nu trebuie uitat ca, in decembrie 2001, vicepresedintele Galatei, Fatih Altayli, recunoscuse ca va face tot ce este posibil pentru a-l readuce pe Terim la club. "Lucescu este un adevarat profesionist, dar Terim se identifica cu Galatasaray. El a facut miracole cu aceasta echipa si daca va accepta conditiile noastre, nu vad de ce nu ar fi din sezonul viitor pe banca tehnica a Galatei".
Ramine de vazut cite din previziunile lunii decembrie, atunci cind Lucescu nu cistigase inca titlul de campion, vor mai ramine in picioare. (ICT)

Comentarii