Deplasari de groaza

sâmbătă, 04 februarie 2006, 00:00
3 MIN
 Deplasari de groaza

Baschetbalistii de la CSM joaca astazi la Pitesti cu BCM
Dupa ce s-au vazut invinsi saptamina trecuta de liderul Poli-Mobitelco, dupa o partida in care puteau sa faca surpriza, iesenii de la CSM au astazi un nou test de amploare in conditiile in care vor intilni o echipa contracandidata la intrarea in play-off. Daca in tur trupa lui Paul Paveliuc a invins destul de greu (79-73) si asta dupa un recital cu aruncari de trei puncte reusit in ultimul sfert de Lupusavei, situatia se prezinta total dferit in acest moment, in conditiile in care ambele formatii afiseaza echipe schimbate radical. Mutari esentiale au facut gazdele, care au renuntat la patru jucatori de baza (Simunovic, Cumic, Ilie si Santana), inlocuiti de alti patru, cel putin la fel de valorosi. Americanul Eliot Hatcher a fost sezonul trecut liderul Farului Constanta, cu care a luat bronzul, Bernard Haslett are si el citeva trofee cu West Petrom Arad, sirbul Zeljko Bubanja a jucat citiva ani in Romania si numai la echipe de top (Sibiu, Arad, Asesoft, Dinamo-Erbasu), in vreme ce nigerianul cu cetatenie romana Orishadare Toyin este cel mai vechi strain din competitia interna. In ciuda schimbarilor pitestenii par sa nu aiba probleme de omogenizare si dupa un turneu bun in Serbia au debutat cu dreptul in retur, reusind sa cistige saptamina trecuta la Timisoara, victorie cu care au saltat doua pozitii in clasament. De partea cealalta oaspetii se vor prezenta cu acelasi lot cu care s-au afisat la partida cu clujenii. Cum sosirea sirbului Dejan Mladenovic s-a aminat pentru inca un timp, tehnicienilor le-a fost mai simpla alegerea stranierilor, americanii Woods si Brunson respectiv moldoveanul Lobanov fiind preferati din nou in dauna lui Minor si a lui Doros. „Evolutia noastra va depinde de cit de repede vom reusi sa trecem peste oboseala deplasarii.” – a spus antrenorul Paveliuc, dupa ce iesenii au parasit Iasul abia ieri la 16.30.
Celelalte partide ale etapei a 15-a: Gaz Metan Medias – Muresul Tg. Mures (in tur, 97-68), CSU Sibiu – West Petrom Arad (69-83), Dinamo-Erbasu Bucuresti – Elba Timisoara (77-58), Asesoft Ploiesti – CSU Brasov (82-51), CSM Oradea – Poli-Mobitelco Cluj (69-93). Rapid Bucuresti sta.
fetele de la National s-au dus la Sibiu pentru disputa cu Magic
La cum s-au prezentat in prima etapa a returului, baschetbalistele iesene nu-si fac prea multe iluzii in ceea ce priveste partida de astazi de la Sibiu. Mai degraba intilnirea de pe Cibin reprezinta un antrenament bun inaintea jocului capital de saptamina viitoare, cind National primeste vizita dejencelor de la Somesul pentru un loc in Divizia A. Victorioase si in tur cu 71-51 gazdele sint favorite in ciuda faptului ca intre timp au pierdut doua jucatoare, plecate la echipe cu staif: Uiuiu la ICIM Arad si Nitulescu la Biandra Tirgoviste. Daca si la precedenta intilnire directa iesencele au avut probleme mari sub panouri, probabil ca la fel se intimpla acum, in conditiile in care antrenorul Gabi Mihailescu nu va avea una dintre titularele partidei cu U BT Cluj, Alexandra Cilibiu, ramasa acasa pentru a sustine examene la facultate.
Celelalte partide ale etapei a 13-a: Olimpia Bucuresti – Sportul Studentesc Bucuresti (in tur, 43-68), CSU Oradea – ICIM Arad (36-112), U BT Cluj – Biandra Tirgoviste (73-77), Somes Dej – CET Govora (41-91). Rapid Bucuresti sta. (Lucian MINUT)

Comentarii