Desteapta-te, iesene!

luni, 19 aprilie 2010, 22:16
3 MIN
 Desteapta-te, iesene!

Sperantele de revigorare a Politehnicii generate de schimbarea antrenorului s-au dovedit a fi iluzii desarte. Duminica, in Copou, la capatul uneia dintre cele mai modeste exprimari din ultimii ani, Politehnica nu a reusit sa treaca de Otelul Galati, ajungind astfel in zona rosie a clasamentului si in ierarhia adevarului.

Faptul ca Iasul a trimis doar doua suturi cadrate timp de 90 de minute, cite unul in fiecare repriza, intr-o partida cu o echipa fara nici o pretentie in Liga I, spune multe despre modul in care "alb-albastrii" au constientizat situatia in care se afla si au inteles sa raspunda atentiei cu care sint inconjurati. Avind conditii cum de mult nu au mai fost in Copou, sustinuti din plin de tribune, binecuvintati de preot, imbarbatati de primarul Nichita si finantatorul Calin, incurajati de noul antrenor, Titi Dumitriu, fotbalistii ieseni s-au umplut iarasi de penibil. Defensiva a fost fragila, doar nesansa si lipsa de curaj a galatenilor facind ca prima repriza sa nu se termine cu un scor halucinant, mijlocul a fost gripat, puzderia de pase gresite ori lipsa de idei fiind partitura preferata de jucatorii care au trecut prin vestiarele granzilor Romaniei, iar atacul a fost de un sublim decupat din Caragiale. In plus, lipsa de coordonare a avut, pe alocuri, cote incredibile, existind momente in care jucatorii nu se intelegeau nici atunci cind era vorba de transmisia unor pase de citiva metri, destinatarul plecind in cu totul alta directie fata de traiectoria expeditorului! Nici macar golul egalizator, cazut la doar sapte minute dupa pauza, nu a reprezentat dopingul moral pentru revenirea iesenilor pe coordonate normale, Poli nereusind sa-si creeze pina la final nici macar o ocazie clara de gol. In atare conditii, remiza a fost privita drept normala, sansa Iasului fiind coborirea strocului barcii dunarene in actul doi.

In ciuda evolutiei extrem de modeste si a faptului ca a mai pierdut doua puncte importante, Politehnica are, in continuare, sanse de evitare a retrogradarii, lupta din subsol fiind strinsa inaintea ultimelor sase runde. Pentru ca speranta sa nu se ingroape insa, Iasul trebuie sa iasa din blocajul psiho-fizic in care se afla si sa reinceapa sa joace fotbal.

Poli-catalog

Branet (5,5) – nu a gresit la gol, a avut o interventie foarte buna in fata lui Antal, in minutul 38.

Straut (5) – nu a reusit sa-l anihileze pe Ochirosii.

Mihajlov (5) – un prim act neasteptat de slab, si-a mai revenit in actul doi.

Nogo (5) – destule stingacii.

Munteanu (5) – depasit des de Antal.

Ionescu (5) – s-a zbatut, fara rezultate.

Onicas (4) – puzderie de erori.

Negru (4,5) – doar centrarea care a generat penaltiul Politehnicii poate fi trecuta la realizari.

Bujor (4) – fara busola.

Badea (6) – a facut un meci modest, insa are meritul de a fi obtinut si transformat penaltiul cu valoare de un punct.

Paun (5) – moale, a pierdut tempoul in doua momente bune in prima repriza, atunci cind actiunile ofensive din minutele 20 si 23 puteau deveni periculoase.

Ignatov (5,5) – a adus o usoara claritate la constructie.

Birladeanu (4,5) – travaliu combinat cu lipsa de inspiratie.

Miclea a intrat in minutul 77.

Comentarii