Din nou, cu militarii

vineri, 14 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Din nou, cu militarii

Ne-am obisnuit ca disputa pentru titlul national la rugby sa se dea intre cele doua mari forte ale sportului romanesc, Steaua si Dinamo. Miza este participarea in Scutul Europei, insa tocmai ultima aventura europeana a Stelei a secat aceasta formatie de jucatorii sai de top. Campionii Romaniei au ramas fara mai bine de jumatate din echipa dupa aceasta aventura, iar acest lucru nu putea ramine fara repurcusiuni in campionat. Astfel, in numai cinci etape, Steaua a si incasat doua infringeri, aflindu-se pe locul 3 in clasament, la patru lungimi de eterna sa rivala, Dinamo. Eliminata si din cupa, pentru Steaua singura varianta in meciul de azi ramine victoria, pentru a nu iesi cu totul din lupta pentru titlu. Militarilor nu le va fi deloc usor, ei simtind acum doua saptamini forta echipei iesene. Fata de acea partida, la Steaua va reintra cunoscutul international Draguceanu, in timp ce la Politehnica Nena vor juca Brezoianu, Ezaru si Todirasc. "Sper sa cistigam, asa cum am facut-o si in cupa. Steaua este un nume mare al rugbiului romanesc, insa s-a vazut ca poate fi invinsa", ne-a declarat antrenorul Constantin Verives. Punctul forte al Stelei il reprezinta pachetul de inaintare, insa luati la joc pe treisferturi jucatorii pregatiti de Eduard Suciu pot ceda. Determinanta ar putea fi forma lui Petre Cazacu. Daca acesta va juca asa cum a facut-o cu R.C.Grivita, iar gramada noastra va rezista, atunci putem spera la o noua victorie in dauna campionilor. Ar fi confirmarea faptului ca iesenii se pot amesteca in lupta pentru titlu, ca nu mai reprezinta doar o surpriza.
Si daca in Ghencea se intilnesc echipele de pe locurile 2 si 3, pe stadionul din Parcul Copilului se vor afla fata in fata R.C.Grivita si Dinamo (locul 4, respectiv 1). Va fi, fara indoiala, un meci deosebit de atractiv, iar o victorie a grivitenilor ar relansa lupta pentru titlu.
Echipele probabile:
Steaua: Dumitru, Ionica, Mocanu – Ciofu, Tudosa – Mihalache, Damaschin, Draguceanu – Andrei, Popisteanu – Mircea Dumitrescu, Stan, Cristian Dumitrescu, Vicentiu – Balmus. Antrenor: Eduard Suciu.
Poli Nena: Todirasc, Coliba, Afrasinei – Budisteanu, Bas – Chiriac, Ciubotaru, Matievschi – Nazarie, Cazacu – Ursu, Ezaru, Cuzic, Manole – Brezoianu. Antrenor: Constantin Verives.
Meciul va fi arbitrat de Paul Bargaunas. (Daniel SIMION)

Comentarii