Din nou, saminta de scandal la Politehnica

sâmbătă, 29 noiembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Din nou, saminta de scandal la Politehnica

In mod normal, ultima etapa a turului ar fi trebuit sa fie prilejul unei despartiri temporare optimiste, cu zimbete si pupaturi pentru o echipa fara nici o grija in clasament. Ca de obicei, cind e vorba de Politehnica Iasi, lucrurile stau cu totul altfel. Profunda nemultumire instaurata in sinul lotului, in primul rind din cauza situatiei finacaiare precare, a facut ca, in Copou, atmosfera sa fie mai mult decit tensionata.
Cele mai mari probleme le intimpina fotbalistii care sint din ce in ce mai neincrezatori in promisiunile pe care le primesc de fiecare data, banii cuveniti in urma ultimelor doua victorii de acasa nefiind incasati nici macar in proportie de 50 %, asa cum se spusese joia trecuta, inaintea deplasarii la Brasov. Drept urmare, joi seara, jucatorii au preferat sa stea acasa decit sa intre in cantonament. Situatia era tensionata si ieri-dimineata, cind lehamitea era sentimentul dominant in tabara "alb-albastrilor". Presedintele Virgil Miron a spus ca, astazi, imediat dupa meci, fotbalistii vor primi o parte din bani si a avansat drept termen probabil de stingere a tuturor datoriilor din acest an fata de sportivi ziua de 15 decembrie. In ciuda framintarilor existente in sinul echipei, antrenorii Marian Moldovan si Narcis Ciocirlan vor incerca sa-si mobilizeze elevii pentru ca ultima aparitie in fata propriilor suporteri sa aduca si victoria dorita. Pierderea chiar si a unui punct ar duce echipa la un nelinistitor "-4" in clasamentul adevarului, ceea ce ar tulbura si mai mult tihna sarbatorilor de iarna. Misiunea Politehnicii este ingreunata, in afara valorii adversarului, si de absentele a doi jucatori de baza, Cojocaru, "ingalbenit", pina acum, de 4 ori si, drept urmare, suspendat si Dragoi, accidentat. Iesenii se afla actulamente pe locul 11, cu 22 puncte, golaverajul fiind de 28-24.
Metrom reprezinta o echipa destul de incomoda care are in componenta citiva jucatori (Marsavela, Gorga II) care au atras destule priviri. Punctul forte al brasovenilor il reprezinta linia de atac unde, alaturi de periculosul Streltov, a fost adus de la Moinesti, in minimercato, tehnicul Curigan, un jucator care a cochetat o vreme si cu echipa din Copou. Elevii lui Adrian Furnica ocupa inaintea etapei de astazi locul 8, cu 24 puncte, golaveraj 17-16, avind rubrica imaculata in clasamentul adevarului.
Formatiile probabile:
Politehnica: Campeanu – Abalasei, Paraschiv, Cantea, Urdaru – Botan, Cotan, Onut, Sava (Gavrilescu) – Dobrea, Ionescu.
Metrom – Belean – Voicu, Mircioiu, Seitz, Marsavela, Perdei – Dirvareanu, Gorga II, I. Mihai – Curigan, Streltov.
Arbitrii partidei sint: I. Mironas – C. Aghiorghiesei (ambii din Piatra-Neamt), I. Harabagiu (Bacau).
Observator FRF: I. Cristea (Bucuresti).
Celelalte partide ale etapei: Midia Navodari – Astra Ploiesti; Poiana Cimpina – FC Onesti; Dacia Braila – Foresta II Falticeni; Gloria Buzau – Metalul Plopeni; Rocar – Dunarea Galati;
Tractorul Brasov- Dunarea Calarasi; Precizia Sacele – Nitramonia Fagaras; Petrolul Moinesti – FC Brasov. (Ovidiu MINEA)

Comentarii