Dinu "Vama" trage clapa la proces

marți, 09 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 Dinu "Vama" trage clapa la proces

Ieri, la completul trei al Judecatoriei Iasi s-a consumat un nou termen al procesului intentat de Poli Iasi fostului presedinte Vasile Drutca. Acesta este acuzat de "abuz in serviciu contra intereselor publice", "fals material" si "uz de fals" pentru faptul ca a prejudiciat clubul din Copou cu aproape 220 000 $, acceptind sa incaseze doar 80 500 $ de la Rapid Bucuresti in urma transferului din vara anului 1999 a jucatorului Daniel Pancu la Cesena. Iesenii aveau dreptul la 25% din suma de transfer care a fost 1,2 milioane $.
Ca si la precedentul termen, asteptata audiere a martorilor "grei" a fost in zadar, fostul conducator rapidist Dinu "Vama" Gheorghe si influentul avocat iesean, Mihail Vlasov, cel care a negociat un prim acord intre cluburi, absentind, la fel ca si al treilea martor citat, fostul secretar al lui Poli, Gabriel Popescu. In momentul in care presedinta completului a avansat ideea aducerii cu mandat a celor trei, avocatul lui Drutca, Marius Striblea a intervenit spunind ca Mihail Vlasov nu s-a putut prezenta pentru ca se afla la Bucuresti si ca va veni cu siguranta la urmatorul termen fara sa fie nevoie de mandat. Avocatul lui Poli, Stefan Damian a solicitat instantei ca "indiferent de calitatea sau tupeul cuiva sa se ia masuri pentru aducerea martorilor pentru ca si asa procesul treneaza de multa vreme".
Pina la urma, s-a dat un nou termen, pe 23 octombrie, presedinta completului spunind ca martorii vor fi sanctionati in cazul in care nu se vor prezenta nici la acea data. (Ovidiu MINEA)

Comentarii