Doua echipe romanesti in optimile Cupei UEFA

vineri, 24 februarie 2006, 00:09
4 MIN
 Doua echipe romanesti in optimile Cupei UEFA

Rapid – Hertha Berlin 2-0 (0-0), in tur 1-0
Rapid: Coman – M. Constantin, Maftei, Rada – Badoi, E. Dica, Maldarasanu (’86 – R. Stancu), Karamian – Buga, D. Niculae (’90 – Vasilache), Negru (’49 – N. Constantin). Antrenor: Razvan Lucescu
Hertha: Fiedler – Chahed, Friedrich, van Burik (’77 – Samba), Fathi – Schmidt, Marx (’65 – Cairo), Marcelinho (’79 – Dejagah), Gilberto – Sverkos, Okoronkwo. Antrenor: Falco Götz.
Arbitru: Bertrand Layec (Franta)
Cartonase galbene: Negru, Buga / Friedrich, Chahed
1-0, min. 54: Daniel Niculae, presat de Chahed, sut in diagonala din coltul careului mare, din pasa in adincime de 30 m a lui Badoi. Mingea a muscat stilpul portii si a ricosat in poarta.
2-0, min. 75: Buga, cu capul, din plonjon, in urma unei centrari a lui Badoi
Greu, foarte greu s-a aratat la inceput acest meci cu Hertha Berlin, in conditiile disperarii nemtilor de a recupera avantajul pierdut in meciul tur. Hertha a atacat furibund din start. In minutul 3, au avut primul corner, respins cu greu de apararea rapidista, iar in minutul urmator Marcelinho a tintit poarta lui Coman de la marginea careului, mingea nimerind alaturi. Rapidul a parut incomodat de jocul agresiv al nemtilor, nereusind sa pastreze posesia. Treptat, insa, giulestenii au reusit sa mai impinga jocul spre zona mediana si chiar sa pericliteze poarta lui Coman. Insa nesincronizarile din apararea lui Razvan Lucescu au facut ca marile ocazii ale primei reprize sa apartina oaspetilor. Coman a respins cu greutate sutul lui Gilberto (’20), iar in min 39, pe o bilbiiala a lui Rada, cehul Sverkos a fost aproape de lovitura de gratie, mingea lovind transversala!
Mult mai bine a pornit Rapidul repriza secunda, Razvan incercind sa mizeze mai mult pe ofensiva. Negru a fost schimbat cu Nicolae Constantin, intarirea atacului provocind minutele de gratie 52 si 54. Mai intii, Buga a trimis pe linga poarta din 8 metri lateral dreapta (dintr-o pasa excelenta a lui N. Constantin), iar Daniel Niculae a provocat explozia Potcoavei. Disperati, nemtii s-au aruncat spre buturile lui Coman, sutind de trei ori spre poarta intr-un singur minut. Dar, in scurt timp, spectatorii asista la dezlantuirea rapidistilor, dornici sa incheie conturile. In min. 60, o centrare a lui Badoi a nimerit bara, Niculae a sutat naprasnic, Fiedler a respins din nou la Niculae, al carui nou sut a fost degajat la disperare de van Burik de pe linia portii. Dar incapatinarea germana este proverbiala si Emil Dica a fost nevoit sa respinga in corner sutul-centrare al lui Marcelinho. In fine, a venit golul usurarii, semnat de autorul celei mai mari ratari rapidiste si Hertha a predat munitia la magazie.
Steaua – SC Heerenveen 0-1 (0-0), in tur 3-1
Steaua: Carlos – Ogararu, D. Goian, Baciu, Nesu – Nicolita (’73 – Oprita), Radoi, Paraschiv, Bostina (’83 – Cristocea) – Dica, Iacob (’80 – Cristea). Antrenor: Cosmin Olaroiu.
Heerenveen: Vandenbussche – Hansson, Breuer (’46 – H. Drost), Seip – Derveld, N?rregaard (’46 – Bruggink), L. Nilsson (’71 – Hanssen), Prager, Pranjic – Yildirim, De Vries. Antrenor: Gert-Jan Verbeck.
Arbitru: Jaroslav Jara (Cehia).
Cartonase galbene: Iacob / Vandenbussche
0-1, min. 85: Bruggink, sut naprasnic, cu efect, de la 25 de metri
50.000 de spectatori au umplut ochi stadionul „Lia Manoliu”, pentru a asista la chermeza promisa, in numele elevilor lui Cosmin Olaroiu, de catre patronul Stelei, Gigi Becali. Meciul Steaua – Heerenveen n-a fost deloc ceea ce se astepta, in primul rind datorita unei evolutii mult mai slabe, fata de meciul tur, a bucurestenilor si apoi, a replicii foarte dirze a formatiei olandeze. Astfel ca a iesit un meci incilcit in prima parte, dinamic si echilibrat in cea de-a doua, fara ca Steaua sa se poata lauda cu o dominare neta. In finalul primei reprize, stelistii au bombardat cu centrari careul frizonilor dar fara succes.
La pauza, antrenorul olandez a facut doua schimbari inspirate, care au influentat benefic jocul lui Heerenveen. Acest lucru s-a imbinat perfect cu cea mai slaba repriza europeana a Stelei. In minutul 60, o iesire de incepator al portarului Carlos putea sa coste enorm, dar a intervenit salvator Goian. Cea mai mare ocazie a Stelei s-a petrecut in min. 66, cind olandezii au intrat in capcana jocului la ofsaid, trei jucatori stelisti au ramas singuri cu portarul, dar Dica a trimis cu capul peste poarta din pozitie ideala. Spre final, olandezii au fost – sa recunoastem – mai buni, controlind jocul si la posesie si la ocazii de gol, totul culminind cu reusita de exceptie a lui Bruggink, care a consfintit o victorie perfect meritata a echipei olandeze. Din pacate pentru ei si din fericire pentru noi, echipa calificata in optimi este Steaua.
Mai tare oul ca gaina
Razvan Lucescu s-a dovedit in acest an mai bun antrenor ca tatal sau, nu numai prin victoria directa obtinuta in grupele Cupei UEFA, in toamna, la Donetk, ci si prin altceva: Rapid continua cursa in optimi, Sahtior Donetk, nu! Invinsa, in primul tur, la Lille cu 2-3 (dupa ce a fost condusa cu 0-3 pina in min. 88!), Sahtior n-a putut trece pe teren propriu de echipa franceza, scorul fiind 0-0. In echipa antrenata de Mircea Lucescu, Razvan Rat si Ciprian Marica au fost titulari si integralisti. Sintem siguri ca, desi este afectat de infringerea echipei sale, „Il Luce” se bucura pentru reusita lui Razvan

Comentarii