Echipa blestemata

luni, 23 iulie 2012, 21:28
3 MIN
 Echipa blestemata

CSMS Iasi s-a transformat intr-un magnet cu polaritate diferita cu ghinioanele, pe care le atrage zi de zi! Ieri, s-a anuntat oficial ca lotul gruparii din Copou a fost ciuntit inca o data, unul dintre cei mai importanti jucatori ai echipei, Claudiu Tudor, devenind indisponibil pentru aproximativ o luna! Singurul mijlocas de creatie pe care Ionut Popa il are la dispozitie s-a lovit la umar pe finalul partidei cu Otelul Galati, medicii stabilind ca fotbalistul trebuie sa stea trei saptamani inainte de a relua antrenamentele.

Accidentarea lui Tudor completeaza duminica neagra pe care a avut-o Iasul, care, desi a jucat de la egal la egal cu Otelul Galati, a pierdut, nemeritat, partida din Copou. In fata unei echipe cu un lot net superior, CSMS a reusit sa tina meciul echilibrat pana in minutul 80. In acest interval, gazdele, care au renuntat la sistemul cu trei stoperi, de baza in pregatiri, si au trecut la "4-1-4-1" a anihilat ofensiva adversarilor, care a fost periculoasa doar in momentele fixe de joc si atunci cand fundasii laterali i-au scapat din marcaj pe Iorga si Bus. Chiar si in urma unor astfel de momente nu au aparut ocazii clare la poarta lui Lungu, ratarile cele mai mari ivindu-se de cealalta parte, cu toate ca doar Tudor si Ionescu au fost activi in ofensiva ieseana. Din pacate, evolutiile sterse a doi dintre jucatorii adusi in aceasta vara, Lungu si Tiganasu, si-au spus cuvantul in economia partidei, Otelul deschizand scorul in urma unei iesiri hazardate a portarului adus de la Astra, care i-a dat prilejul arbitrului Radu Petrescu sa acorde un penalty, si inchizand jocul, dupa egalarea lui Ionescu, dupa o faza in care Tiganasu l-a scapat pe Iorga, iar goal-keeper-ul iesenilor a respins neinspirat centrarea mijlocasului oaspetilor.

In ciuda evolutiei peste asteptari a Iasului, partida cu Galatiul a demonstrat, daca mai era nevoie, ca lotul CSMS este extrem, extrem de subtire pentru Liga I. Pe langa evolutia sub asteptari a adversarilor, echilibrul a fost prezent pe stadionul  "Emil Alexandrescu" doar datorita determinarii gazdelor, arma care se poate dovedi insuficienta pe parcursul campionatului. Faptul ca multi jucatori de rang doi in Liga a II-a au devenit titulari, ca banca de rezerve a cuprins, cu exceptia lui Onofras, doar jucatori de camp tineri, care nu au mai evoluat in Liga I, ca Popa nu a reusit sa efectueze a treia inlocuire la care avea dreptul, ar trebui sa dea serios de gandit celor care au puterea de a mai drege busuiocul, chiar si dupa startul campionatului, dupa o vara in care s-a batut apa in piua pe piata transferurilor.

 

CSMS catalog

Lungu (4,5) – are partea lui de vina la ambele goluri; a avut o interventie buna, pe final, la sutul lui Pena.

Jovanovic (5) – Bus l-a depasit de cateva ori in start, iar Viglianti a marcat de langa el golul decisiv.

Tincu (6) – destul de sigur.

Mitrea (6) – o singura eroare importanta, nespeculata de adversari.

Tiganasu (4,5) – ambele faze care au generat reusitele oaspetilor s-au derulat in zona sa.

Straton (5,5) – harnic, a alternat momentele bune cu cele mai putin inspirate.

Herghelegiu (5) – nu s-a simtit in largul sau pe un post pe care nu e obisnuit.

Petrovic (5) – apatic.

Tudor (6,5) – in ciuda ratarii mari din minutul 22, a fost singurul mijlocas care a incercat sa dea culoare jocului ofensiv, reusind, mai ales in actul doi, sa genereze mai multe faze periculoase.

Vladu (5,5) – a inceput bine, s-a stins apoi.

Cl. Ionescu (7) – periculos, bataios, a reusit sa inscrie.

Onofras (5) – agitata perioada prin care a trecut si faptul ca nu s-a antrenat doua zile inaintea jocului l-au dat peste cap.

Curiliuc a intrat in minutul 83.

Comentarii