Elada in flacari

joi, 24 iunie 2004, 23:00
2 MIN
 Elada in flacari

In ciuda faptului ca triremele Eladei au zguduit tarmurile Lusitaniei si au facut sa tremure Armada spaniola, meciul de astazi, Franta – Grecia, este considerat cel mai dezechilibrat dintre toate cele patru ale sferturilor de finala. Dar tot atit de dezechilibrat parea si meciul de deschidere al competitiei si Grecia a pornit competitia cu o imensa surpriza care (opinie proprie!) nu a fost egalata, la nivel de stupoare, nici pina acum.
Pe aceste considerente se bazeaza anticipatiile partidei de pe „Alvalade”, o noutate in palmaresul turneelor finale. Chiar daca nu a impresionat prea mult in partidele de pina acum, Franta este, in continuare temuta si nu putini sint aceia care considera si acum echipa lui Santini ca fiind principala favorita la titlu. Apararea, scapata de complexul Desailly, este, in continuare foarte greu de penetrat, or tocmai in aparare se arata principalele necazuri ale antrenorului. Daca Willy Sagnol (oricum, rezerva), a facut o fractura la antebratul sting, devenind indisponibil pentru doua luni, acum au aparut probleme si cu fundasul dreapta William Gallas (entorsa la calciiul sting) si inchizatorul Patrick Vi?ira (contractura la glezna stinga), ambii neparticipanti la antrenamentul de alaltaieri.
Medicii lotului francez fac, deocamdata, toate eforturile pentru recuperarea celor doi, dar utilizarea lor in meciul de astazi este problematica.
Jucatorii eleni sint in postura celor care n-au ce pierde. Pentru Grecia, calificarea in sferturile de finala a unui Campionat European este deja o performanta istorica si, in consecinta, o infringere in fata „cocosului galic” n-ar fi deloc o dezamagire. Or, tocmai de aici ar putea aparea surpriza. Grecii au, insa, doua indisponibilitati majore, virful Vryzas fiind suspendat pentru cartonase galbene, iar valorosul mijlocas Stelios Giannakopoulos este accidentat. (Nic. G)
Formatiile probabile
Franta
16. Barthez
…………………
15. Thuram
2. Boumsong
13. Silvestre
3. Lizaraz?
……………
6. Mak?l?l?
17. Dacourt
……………….
7. Pir?s
10. Zidane
…………..
20. Tr?z?guet
12. Henry
Grecia
1. Nikopolidis
…………………..
2. Seitaridis
5. Dellas
19. Kapsis14. Fyssas
…………….
7. Zagorakis
6. Basinas
20. Karagounis
10. Tsartas
……………
9. Charisteas
11. Nikolaidis
Arbitru: Anders Frisk (Suedia)

Comentarii