FCM Poli Iasi – campioana nationala la minifotbal!

vineri, 29 ianuarie 1999, 00:00
2 MIN
 FCM Poli Iasi – campioana nationala la minifotbal!

Ieri, la Sala Polivalenta din Iasi, au luat sfirsit intrecerile Memorialului Gheorghe Ola – Cupa Sperantelor rezervat copiilor nascuti in 1987, un autentic campionat national de minifotbal. Dupa ce a cistigat faza zonala, disputata tot la Iasi, FCM Poli Iasi a reusit o mare performanta cistigind trofeul pus in joc la capatul unor intreceri foarte spectaculoase si dramatice.
Dupa ce au cistigat grupa preliminara, elevii lui Nicu Ursache au reusit sa treaca in semifinalele disputate miercuri seara de revelatia Aerostar Bacau, cu 4-3, antrenorul iesenilor spunind ca de acel meci i-a fost cel mai frica din tot turneul. Cum in cealalta semifinala Otelul a invins pe Dinamo cu 2-0, iesenii au dat piept cu galatenii in finala disputata ieri dimineata si arbitrata de arbitrul divizionar A, A. Helesteanu. Poli a deschis scorul in prima repriza prin Coropcariu, Otelul egalind pe finalul meciului. La loviturile de departajare, intr-o atmosfera incendiara creata de cei aproape 1 000 de spectatori prezenti, Poli, care a ratat o singura lovitura, a reusit sa cistige datorita golurilor lui Vizitiu, Apetroae si Coropcariu dar si portarului Enache care a fost invins doar de doua ori din 5 suturi.
Astfel, N. Enache, A. Apetroae, S. Carare, F. Sandu, A. Vizitiu, R. Coropcariu, S. Crismaru, C. Pandele, D. Constantin, V. Plugariu, C. Ajitaritei si C. Balan au adus lui FCM Poli Iasi un nou titlu de campioana nationala la minifotbal.
In finala mica Dinamo – Aerostar Bacau 3-1. In meciul pentru locurile 5-6 elevii fostului jucator a lui Poli, D. Sigmirean, de la CSS Bistrita (care invinsese miercuri seara cu 1-0 pe CSS Alexandria) a trecut cu 4-3, dupa executarea loviturilor de departajare, de CSS LPS Aripi Pitesti care se calificase in aceasta faza dupa victoria cu 4-0 asupra lui CSS Resita.
In afara echipelor clasate pe primele locuri au mai primit premii Razvan Dumitrescu (Dinamo) – cel mai tehnic jucator; Ciprian Craciun (Aerostar Bacau) – golgeter; Florin Nicolae (Otelul Galati) – cel mai bun portar.
In ciuda faptului ca nu totul a fost pus bine la punct in ceea ce priveste organizarea (multa lume a fost indusa in eroare de sfaturile unor organizatori "cunoscatori" care spuneau ca din grupele preliminare de 4 echipe se califica primele 2, plasele au fost rupte si au generat intreruperea unor meciuri pentru cirpirea lor, statia de amplificare nu a functionat nici macar la festivitatea de premiere care si-a pierdut astfel serios din farmec, etc.) Dan Ionescu, care a supervizat competitia din partea FRF, a apreciat ca nu au fost probleme deosebite care sa impieteze asupra bunului mers al competitiei. (Ovidiu MINEA)

Comentarii