Figuranti pe “Allianz”

miercuri, 26 noiembrie 2008, 00:30
4 MIN
 Figuranti pe “Allianz”

Bayern: Rensing – Oddo, Lucio (’78 – Breno), van Buyten, Lahm – Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribéry – Toni (’83 – Borowski), Klose. Antrenor: Jürgen Klinsmann

Steaua: Zapata – Golanski, Goian Ghionea, Marin – Radoi, Petre (’67 – Lovin) – Nicolita, Moreno, Szekely (’63 – Semedo) – Stancu (’78 – Tiago). Antrenor: Dorinel Munteanu.

Arbitri: Eric Braamhaar – Arie Brink, Patrick Gerritsen (Olanda).

Cartonase galbene: Petre, Goian, Golanski

1-0, min. 57: centrare Oddo, prelungita de Ribéry, Klose marcind din 6 metri.

2-0, min. 61: Toni, din plonjon, din centrarea lui Klose

3-0, min. 71: cursa Ribéry, pasa perfecta pentru Klose, care a ramas singur cu Zapata si a sutat de la 10 m.

Meciul de pe "Allianz Arena" a avut un inceput de cosmar pentru apararea Stelei.

Patru ocazii imense de a deschide scorul au avut jucatorii de la Bayern in numai cinci minute: Toni a tras de la patru metri in Zapata, Petre Marin l-a blocat la disperare pe Klose,      Ghionea a scos in disperare o minge din fata aceluiasi atacant, iar Toni a tras prost, dintr-o alta pozitie ideala. Se prefigura o infringere umilitoare, jucatorii lui Dorinel Munteanu iesind cu greu din careu, daramite sa mai treaca linia de centru. Colac peste pupaza, pe la capatul primului sfert, dementii din galeria Stelei au inceput sa se joace cu focul, pentru a se razbuna pe Gigi Becali (din fericire, au fost calmati la timp!), iar Goian a luat cam usurel un cartonas galben (’28), fapt care il face ineligibil pentru meciul cu Fiorentina. Au fost, totusi, si vesti bune in primele 45 de minute. Mai intii, "viola" din Firenze a primit doua goluri de la Lyon, apoi Steaua a reusit, de prin a doua jumatate a reprizei, sa echilibreze jocul. A fost un sut mai timid al lui Dayro, apoi un voleu naprasnic al lui Radoi de putin pe linga poarta. Pe final, Bayern nu s-a mai apropiat de poarta lui Zapata, doar incursiunile lui Ribéry mai producind panica printre ros-albastri. Mai amintim golul anulat corect lui Klose, pentru un ofsaid la Toni, in faza anterioara.

Din pacate, totul s-a naruit in repriza secunda, mai exact in trei minute, cind desi presiunea previzibila a nemtilor din start nu a mai avut aceeasi densitate de ocazie ca si la inceputul meciului. Golul al treilea a fost statistica, din fazele derulate pina la sfirsit retinindu-se doar o combinatie superba intre Semedo si Dayro Moreno, primul sutind peste poarta goala si o interventie fericita a lui Zapata in fata lui Borowski. Deruta din teren s-a propagat si in mintea lui Dorinel care a scos pe final singurul atacant, Stancu pentru a introduce un nou inchizator.

Totusi, Steaua pastreaza sanse de a juca in primavara europeana, datorita infringerii Fiorentinei (cu Mutu integralist) in fata francezilor de la Lyon. Viola a atacat mai mult, dar francezii s-au aratat mai siguri de ei si au obtinut victoria cu 2-1, prin golurile marcate de Makoun (’15), Benzema (’27), respectiv, Gilardino (’45). Lyon si Bayern s-au calificat in optimile Ligii Campionilor, iar Steaua merge in 16-imile Cupei UEFA, numai daca invinge in Ghencea, pe Fiorentina, in ziua de 10 decembrie.

Clasamentul grupei F

1. Bayern       5          3          2          0          9-2     11

2. Lyon           5          3          2          0          12-7   11

3. Fiorentina  5          0          3          2          4-8     3

4. Steaua       5          0          1          4          3-11   1

Opt echipe calificate

Grupa E: Ålborg BK – Celtic Glasgow 2-1. Caca (’73), Caldwell (’87 – autogol) / Robson (’53); Villarreal – Manchester United 0-0. Capdevila (V) a fost eliminat in min. 82. Clasament: 1. Manchester – 9 p; 2. Villarreal – 9 p; 3. Ålborg – 5 p; 4. Celtic – 2 p. Manchester si Villarreal s-au calificat in optimi, Ålborg merge in Cupa UEFA.

Grupa G: Fenerbahçe Istanbul – FC Porto 1-2. Kazim (’63) / Lisandro (’19, ‘28)

Arsenal – Dinamo Kiev 1-0. Bendtner (’87). Aliev (K) a fost eliminat in min. 89. Clasament: 1. Arsenal – 11 p; 2. Porto – 9 p; 3. Kiev – 5 p; 4. Fenerbahçe – 2 p.

Arsenal si Porto s-au calificat, Fener trebuie sa cistige la Kiev pentru a intra in Cupa UEFA.

Grupa H: Zenit St. Petersburg – Juventus Torino 0-0; BATE Borisau – Real Madrid 0-1. Raul (‘7). Clasament: 1. Juventus – 11 p; 2. Real – 9 p; 3. Zenit – 5 p; 4. BATE – 2 p. Juventus si Real merg in optimi, Zenit in Cupa UEFA.

Comentarii