Flash

marți, 14 februarie 2012, 23:03
6 MIN
 Flash

Englezii fluiera Steaua

Meciul Steaua – Twente Enschede, programat, miine, de la ora 22.05, pe Arena Nationala, in prima mansa a 16-imilor Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigada din Anglia, avindu-l la centru pe Mark Clattenburg, ajutat la cele doua linii de Darren Cann si Jake Collin. Meciul va fi transmis in direct pe ProTV. In alta ordine de idei, un arbitru roman, Ovidiu Hategan, impreuna cu asistentii Zoltan Szekely si Octavian Sovre, precum si Alexandru Tudor si Cristian Balaj ca arbitri suplimentari, vor conduce partida de joi, de la Moscova, intre Lokomotiv si Athletic Bilbao, din aceeasi competitie. Arbitru de rezerva va fi Sebastian Coltescu.

 

S-au aminat discutiile despre Chivu

Impresarul Ioan Becali a declarat, ieri, pentru site-ul interistaweb.it, ca oficialii clubului Internazionale Milano au aminat pentru luna martie discutiile cu privire la contractul fundasului Cristian Chivu, care expira la finalul acestui sezon. "Am vorbit cu familia Moratti si au decis sa amine pentru luna martie discutiile privind contractul lui Chivu. Pentru moment nu vor sa discute, deoarece asteapta ca echipa sa-si revina in campionat si sa se califice mai departe in Liga Campionilor. Avind in vedere intentiile familiei Moratti, sintem blocati pina in martie si nu putem trata nici cu Bayern nici cu Paris Saint-Germain, cluburi care si-au aratat disponibilitatea pentru achizitionarea lui Chivu. Prioritatea noastra este Inter Milano si vom astepta luna martie", a spus Becali.

Zalauancele infrunta Nimes

Echipa de handbal feminin HC Zalau va intilni formatia franceza HBC Nimes, in dubla mansa din sferturile de finala ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorti de ieri, de la Viena. Partida tur va avea loc in Franta, in 3-4 martie, iar returul, o saptamina mai tirziu, la Zalau. In faza optimilor, HC Zalau a eliminat prin dubla victorie echipa CSM Bucuresti, in timp ce HBC Nimes a trecut de compatrioatele de la Mios Biganos. Celelalte trei partide din sferturi sint KIF Vejen (Danemarca) – Bayer Leverkusen (Germania), Tvis Holsterbrø (Danemarca) – Lada Togliati (Rusia) si CB Mar Alicante (Spania) – Malliye Milli Piyango (Turcia). HC Zalau a mai atins faza sferturilor Cupei EHF in sezonul 2004-2005, cind a fost eliminata de puternica echipa ungara Györ ETO (31-30 si 22-35).

Pace intre Lucesti

Rapid Bucuresti, echipa antrenata de Razvan Lucescu, si sahtior Donetk, formatie pregatita de Mircea Lucescu, au terminat la egalitate, 1-1 (1-1), aseara, intr-un meci amical de fotbal jucat in stagiul de pregatire din Antalya. Rapid a deschis scorul prin Stefan Grigorie (‘8), dupa centrarea lui Rui Duarte, campioana Ucrainei egalind prin Eduardo (‘35).

Fuga in Antalya

Conducerea clubului Universitatea Cluj a decis ca lotul sa se intoarca in Antalya pina la reluarea campionatului din cauza terenurilor de antrenament din tara afectate de caderile masive de zapada din ultima perioada, informeaza site-ul oficial al gruparii ardelene.Initial, formatia condusa de Ionut Badea avea stabilit un singur turneu de pregatire pentru aceasta pauza competitionala, in Antalya, in perioada 21 ianuarie – 9 februarie. Din cauza conditiilor meteo insa, lotul va efectua un nou cantonament in Belek, plecarea fiind programata pentru astazi.Noul stagiul de pregatire include si citeva partide amicale cu adversari ce vor fi anuntati ulterior.

Falimentul legendei

Gruparea scotiana Glasgow Rangers, la care este legitimat si Dorin Goian, a fost plasata,ieri, sub administrare judiciara pentru datorii la Bugetul de Stat de 75 de milioane de lire sterline, iar aceasta actiune va duce la o penalizare de zece puncte in campionat, informeaza The Daily Mail. Pe de alta parte, fostul manager al gruparii scotiene, Graeme Souness, se teme ca in urma plasarii sub administrare judiciara, clubul din Glasgow va inceta sa mai existe in actuala forma. "Cred ca vor intra in administrare judiciara si vor aparea ca Rangers 2012 sau ceva de genul, pacat. Este o tragedie ce li se intimpla. Cred ca isi vor reveni, dar la denumirea de Rangers se va mai adauga un nume. Vor reaparea fara datorii si o vor lua de la capat", a spus Souness, pentru The Scotsman. In prezent, Glasgow Rangers ocupa locul doi in campionat, la patru puncte de Celtic Glasgow.

Derby cu elenii, la polo

Nationala de polo a Romaniei pregateste la Oradea cea de-a patra partida din preliminariile Ligii Mondiale, cu Grecia, din postura de lider al grupei B. Tricolorii au avut un parcurs excelent in grupa B, obtinind doar victorii in primele partide disputate. Romania a invins Turcia, cu 16-8 si 16-3, dar si Spania, cu 9-8, avind maximum de puncte in clasament (9).  La rindul lor, elenii au obtinut doua victorii, cu Spania 9-7 si cu Turcia 14-5, dar si un esec, tot cu Spania 7-8. Meciul Romania-Grecia se va juca in 21 februarie, la Oradea, celelate dispute fiind programate cu Spania (6 martie, la Barcelona) si cu Grecia (20 martie, la Patras). Turneul final va avea loc intre 12-17 iunie 2012, la Almati (Kazakhstan), doar prima clasata din fiecare grupa preliminara obtinind calificarea.

Gest de solidaritate la Sevilla

Jucatorii echipei FC Sevilla au purtat tricouri pe care scria in limba franceza "Libertate, egalitate…" urmat de cuvintul "Superioridad" (Superioritate) in limba spaniola, luni seara, inaintea meciului cu Real Sociedad din campionat, in semn de "sustinere pentru toti sportivii spanioli".  FC Sevilla si-a exprimat astfel sprijinul fata de rutierul Alberto Contador, suspendat doi ani, dar si contra postului francez Canal Plus, care a difuzat emisiunea "Les Guignols de l’Info" un sketch in care jucatorul de tenis Rafael Nadal si sportivii spanioli in general erau acuzati de dopaj. Acest sketch din "Les Guignols de l’Info"se incheia cu afirmatia: "Sportivii spanioli nu cistiga din intimplare", aparind logo-urile fiecarei federatii sportive.

Clemente a preluat Gijon

Tehnicianul Javier Clemente este noul antrenor al formatiei Sporting Gijon pina la 30 iunie, a anuntat, luni seara, site-ul oficial al gruparii spaniole. Clemente va fi prezentat astazi, in sala de conferinte a arenei El Molinón. Javier Clemente il inlocuieste pe Iñaki Tejada, care fusese numit miercurea trecuta pina la finalul sezonului in locul lui Manuel Preciado, demis din cauza rezultatelor slabe. Sporting Gijon se afla pe penultimul loc in clasamentul din Primera Division, cu 19 puncte.

Record trasnit

Guiness Book of Record a omologat recordul unui german, in virsta de 49 de ani, din localitatea Güstrow, in proba de… alergat descult pe zapada, acesta realizind timpul de 23 de minute si 42 de secunde pe o distanta de 5000 m. Desi afara era zapada multa, frig si vint, Kai Martin a alergat in interiorul unei sali, pe un strat de zapada artificiala, asta nescutindu-l ca la sfirsit sa aiba picioarele pline de rani, informeaza Runners World.

S-a intors boxul in Libia

Multa vreme interzis de Mouammar Kadhafi, care il considera un sport "salbatic", boxul si-a facut reaparitia in Libia dupa caderea regimului, gratie unor tineri entuziasti, care isi doresc sa-i calce pe urme lui Muhammad Ali. Ironia sortii, unul dintre cluburile cele mai populate in care se practica din nou boxul in capitala Tripoli s-a instalat intr-o cladire in care, altadata, partizanii lui Mouammar Kadhafi se stringeau pentru a discuta "Cartea verde", ansamblu de aprecieri politice, economice si sociale ale fostului "Ghid al revolutiei", ucis in octombrie, dupa 8 luni de conflicte.  Astazi, o mare pictura murala orneaza cladirea, infatisindu-l pe Kadhafi la pamint, doborit de un tinar boxer, care aduce cu Muhammad Ali.
"Kadhafi a interzis boxul pentru ca il considera un sport salbatic. Dar nu avea nicio problema sa omoare oameni in inchisoare", declara antrenorul Driss Ali Mohamed, 63 de ani, prezent la ultimul campionat international de box la care a participat Libia, in 1979, in Venezuela, la categoria pana. (AGERPRES)

Comentarii