Flash

duminică, 18 martie 2012, 22:59
5 MIN
 Flash

Lacatus, inlocuit cu Sabau

Antrenorul Marius Lacatus si-a reziliat pe cale amiabila contractul cu FCM Tirgu Mures, a declarat,  directorul general al clubului ardelean, Anton Helesteanu. Marius Lacatus a fost numit antrenor la FCM Tirgu Mures la 21 ianuarie, sub conducerea sa echipa ardeleana nereusind sa cistige nici un meci in Liga I, inregistrind doua remize, cu Vointa Sibiu si CS Mioveni, si un esec, cu CFR Cluj. Intr-un comunicat al gruparii ardelene, Ioan Ovidiu Sabau a acceptat sa preia echipa.

Nistor, in semifinale la Halle

Pugilistul roman Mihai Nistor, format la Nicolina Iasi,  a fost invins de rusul Serghei Kuzmin, la puncte, cu 11-18, in semifinalele categoriei ^91 kg, la turneul de box amator de la Halle – Chemiepokal, ajuns la editia a 39-a. Romania a deplasat la Halle sase boxeri, dar numai Nistor a urcat pe podium. Ionut Gheorghe (cat. 69 kg) si Stefan Caslarov (cat. 49 kg) s-au oprit in sferturile de finala, iar Razvan Andreiana (cat. 56 kg), Bogdan Juratoni (cat. 75 kg), singurul boxer roman calificat la JO 2012, si Cornel Cezar Juratoni (cat. 91 kg) au cedat in primul tur. (AGERPRES)

Au pierdut setul de aur

Echipa de volei feminin Tomis Constanta a ratat duminica, in deplasare, calificarea in finala Cupei CEV, dupa ce a fost invinsa cu scorul de 0-3 (-23, -18, -19)  de formatia turca Galatarasaray Istanbul, care a cistigat si setul de aur.  In tur, Tomis Constanta s-a impus, pe teren propriu, cu 3-0, astfel ca, potrivit regulamentului, a fost nevoie de jucarea setului de aur, pentru stabilirea cistigatoarei. Gazdele s-au impus cu 15-11, in 15 minute, cistigind nu doar partida retur, ci si calificarea in finala.  In cealalta semifinala, formatia italiana Busto Arsizio a eliminat pe Robur Tiboni Urbino, tot din Italia, dupa 3-1 in tur si 3-0 in partida retur, de simbata.

Vacanta in Spania

Reprezentativa de rugby a Romaniei a fost invinsa, simbata, in deplasare, cu scorul de 12-13 (6-3), de nationala Spaniei, intr-un meci din Cupa Europeana a Natiunilor.  Romania a reusit patru lovituri de pedeapsa, prin Calafeteanu, dar diferenta a fost facuta de eseul realizat de Rolls in startul reprizei a doua, transformat de Obanell. Cu aceasta ocazie, "stejarii" au ratat orice posibilitate de a cistiga CEN, ei urmind sa intilneasca Ucraina pe teren propriu, intr-un meci aminat

Sucevenii, batuti sub Cetate

Echipa de handbal masculin CSU Suceava a fost invinsa simbata, pe teren propriu, de formatia portugheza Sporting Lisabona, scor 24-33 (13-18), in mansa tur a sferturilor de finala ale Challenge Cup.  Marcatorii CSU Suceava au fost Gavriloaia 7 goluri, Cintec 7, Acatrinei 4, Tutu 3, Soldanescu 2, Amihaiesei 1.  Mansa retur va avea loc la Lisabona, in 24 martie, pe terenul lusitanilor, care au cucerit trofeul in 2010. Pentru Sporting a evoluat si internationalul Daniel Muresan, autor a doua goluri.  CSU Suceava a intrat in competitie in turul trei, in care a eliminat formatia israeliana Bnei Hertzeliya, dupa care, in optimile de finala a trecut de croatii de la RK Bjelovar. In sezonul 2008-2009, formatia antrenata de Leonard Bibirig a atins faza finalei Challenge Cup, cind a fost invinsa de UCM Resita.

Jurca ramine la Kadetten

Componentul nationalei Romaniei da handbal, Rares Jurca, a ajuns la un acord de prelungire a contractului cu campioana Elvetiei, Kadetten Schaffhausen, pe inca trei sezoane.  La cei 28 de ani, Rares Jurca se afla la apogeul carierei, impresionindu-i pe elvetienii de la Kadetten, care i-au prelungit contractul. Fiul antrenorului de la "U" Transilvania Cluj evolueaza la Kadetten din 2010, dupa ce a mai trecut prin cariera pe la acelasi club, SC Magdeburg si Frisch auf Goppingen (Germania), respectiv RK Zareb (Croatia). Rares Jurca este singurul handbalist roman angrenat in fazele superioare ale Ligii Campionilor, cu Kadetten, care a fost invinsa in turul optimilor de finala, de Atletico Madrid, pe teren propriu, cu 27-36. Returul este programat in Spania, in 25 martie.

O legenda pe banca Timisoarei

Echipa de baschet masculin BC Timisoara a anuntat simbata instalarea in functie a fostului capitan de la Steaua Rosie Belgrad, Srdjan Jovanovic, care il inlocuieste pe Milorad Perovic. BC Timisoara s-a despartit amiabil zilele trecute de antrenorul secund Milorad Perovic, iar simbata a anuntat cooptarea in staful tehnic a lui Srdjan Jovanovic. Fost capitan al echipei Steaua Rosie Belgrad, Jovanovic are 36 de ani si este dublu cistigator in calitate de jucator al campionatului din tara vecina, in 1993 si 1994. Noul tehnician al banatenilor a fost coechipier cu nume mari ale baschetului sirbesc, precum Sasa Obradovic, Slobodan Kalicanin, Rastko Cvetkovic, Aleksandar Trifunovici Dejan Tomasevic sau fostul star NBA Predrag Stojakovic, pe cind acesta avea 17 ani.

Voleibalistii constanteni, out din Cupa Challenge

Echipa de volei masculin CVM Tomis a fost invinsa, simbata, in deplasare, cu scorul de 1-3 (-22, 21, -22, -20), de polonezii de la Politechnika Varsovia, in mansa secunda a semifinalelor Cupei Challenge la volei masculin. Miercuri, CVM Tomis a pierdut, pe teren propriu, cu scorul de 2-3, meciul tur cu Politechnika Varsovia.

Galezii au cistigat Six Nations

Reprezentativa de rugby a Tarii Galilor a reusit Marele slem in Turneul celor sase Natiuni, datorita victoriei, cu scorul de 16-9, inregistrata in meciul de simbata cu Franta, din cea de-a cincea si ultima etapa a competitiei. Galezii au realizat al 11-lea Mare slem din istoria lor (al treilea din ultimii opt ani, dupa 2005 si 2008), invingind in aceasta editie Irlanda (23-21), Scotia (27-13), Anglia (19-12), Italia (24-3) si Franta. In celelalte doua meciuri, s-au inregistrat rezultatele: Italia – Scotia 13-6 si Anglia – Irlanda 30-9. Clasamentul final al turneului este urmatorul: 1. Tara Galilor – 10 puncte, 2. Anglia – 8 puncte, 3. Irlanda – 5 puncte, 4. Franta – 5 puncte, 5. Italia – 2 puncte, 6. Scotia – 0 puncte.

Djokovic, batut la Indian Wells

Americanul John Isner a produs, simbata, surpriza la turneul de 1.000 de puncte de la Indian Wells, invingindu-l in semifinale pe liderul ATP, sirbul Novak Djokovic si il va intilni in ultimul act al competitiei pe elvetianul Roger Federer, care a trecut de spaniolul Rafael Nadal.Isner, locul 11 ATP, a disputat un meci de doua ore si 45 de minute cu Djokovic, servind 20 de asi si impunindu-se cu scorul de 7-6 , 3-6 . Jucatorul american este la prima sa finala de Masters 1000. La rindul sau, Federer (3 ATP) a cistigat in fata lui Nadal cu 6-3, 6-4. In finala feminina, s-au calificat primele doua jucatoare ale lumii, Viktoria Azarenka (Belarus) si Maria Sarapova (Rusia)

Comentarii