Fotbal cu satelitii

sâmbătă, 11 mai 2002, 23:00
2 MIN
 Fotbal cu satelitii

Mult mai relaxati pe finalul acestui sezon, fotbalistii de la Poli Unirea testeaza astazi aerul… Diviziei A, meciul cu Foresta II de la Falticeni incepind la o ora neobisnuita pentru ieseni, datorita partidei de divizia B programate dimineata, pe acelasi teren. Pentru gazde (clasate pe penultimul loc, 15, cu 24 de puncte si -12 la adevar) intilnirea poate fi vitala pentru evitarea retrogradarii, orice punct pierdut pe teren propriu putind complica serios calculele de raminere in esalonul trei, ale unei grupari a carui recul din retur a fost spectaculos. De altfel, pasul inapoi era anticipat inca din vacanta de iarna cind probleme financiare majore au cazut pe capul "exilatului" din Suceava, Eugen Hutu, patronul ambelor echipe din Falticeni.
Chiar daca au deja sacii in caruta, iesenii (ce ocupa primul loc, cu 60 de puncte si +24 la adevar) joaca pentru bani, orgoliu si (de ce nu?), pentru o mina de ajutor intinsa concitadinelor aflate in zona inferioara a clasamentului. "Daca nici pe Foresta nu putem bate, atunci cum ne vom descurca in B? " se intreba presedintele CS Poli Unirea, Pavel Hodea lasind sa se inteleaga faptul ca gruparea din Copou merge la victorie la Falticeni. In acest scop s-a exagerat cu organizarea deplasarii, Poli plecind inca de ieri din Iasi pentru o halta la Tirgu Neamt desi chiar si echipe de prima liga efectueaza deplasari in localitati aflate in apropiere, chiar in ziua meciului. Vasile Simionas nu va putea conta la Falticeni pe Petrache, accidentat si Adrian Ilie, suspendat. In tur, Poli a cistigat cu 5-1.
Nu dati pe mere ce-ati luat pe pere!
De o vreme incoace RATC CFR Moldova a intrat in zodia norocului. "Transportatorii" au invins etapa trecuta la Radauti, iar joi au primit vestea ca au cistigat la masa verde partida cu Telecom, recuperind in nici o saptamina un pasiv de 6 puncte la adevar! Asa se face ca dintr-o condamnata la retrogradare, RATC (ajunsa pe locul 11, cu 28 de puncte si -8 la adevar) a devenit o echipa care trebuie doar sa cistige meciurile de acasa pentru a sta linistita in finalul de campionat. Pentru a nu da pe mere ce au cistigat pe pere, iesenii au nevoie astazi de victorie in fata Ceahlaului II Tirgu Neamt (locul 12, 27 de puncte, -9 la adevar), echipa ce ar putea apela si la citiva jucatori de la "tatucul" de prima divizie, datorita pauzei din Divizia A. Datorita faptului ca dimineata pe "Nena" a fost rezervata rugbiului, meciul se va disputa de la ora 14.00. In tur, Ceahlaul II s-a impus cu 2-0.
Celelalte meciuri ale etapei se disputa de la ora 11.00, dupa urmatorul program: FC Botosani – Telecom (in tur, 0-3);
Aerostar Bacau – CFR Pascani (0-2); Sportul Municipal Vaslui – Bucovina Radauti (0-0); Gloria Zemes – Minerul Crucea (3-4); Unirea Negresti – Rafinaria Darmanesti (0-0)7
Cimentul Bicaz – Rulmentul Birlad (2-3). (Ovidiu MINEA)

Comentarii