Gata de start

vineri, 30 septembrie 2011, 21:43
4 MIN
 Gata de start

Echipa de baschet feminin Politehnica National Iasi a organizat ieri o conferinta de presa in care au fost prezentate gindurile legate de sezonul 2011-2012. Directorul sportiv al gruparii iesene, Marius Cosoi,  a deschis conferinta amintind lotul cu care antrenorii Ionut Onose si Radu Boisteanu vor aborda campionatul. "In acest an ne vom baza, cu siguranta, pe jucatoarele prezente la conferinta, Ceciley Johnson, Gabriela Necula, Danielle Walker, Lavinia Mitache, Beatrice Alaiba, Doinita Panait, Madalina Cioroiu, junioara Cristina Miler si, daca nu are probleme serioase de sanatate, Crystal Pointdexter, pe care o ajutam sa se opereze de menisc. Vom mai legitima o junioara, Ruxandra Nagit, asteptam clarificarea situatiei Claudiei Pinzaru, care a fost plecata o perioada in Italia, precum si cea a Soranei Gavrilescu, care de doua saptamini nu a mai venit la antrenamente, ea spunind ca vrea sa se lase de baschet. Sper sa fie doar o suparare de moment, generata de faptul ca Sorana nu a jucat intr-un meci. Ne-am fi dorit mai multe jucatoare, insa atita ne-a permis bugetul" a spus Cosoi, care a oferit citeva detalii financiare: "Noi cheltuim intr-un sezon, cu totul, 60-70 de mii de euro, in timp ce alte echipe au bugete de trei-cinci sute de mii de euro. Acum, ne bazam doar pe sumele primite de la Fundatia Sportului Iesean, care asigura salariile jucatoarelor romance si ale staffului de conducere. Clubul Politehnica ne asigura calendarul si primele de joc. Daca as mai avea 5 000 de lei pe luna, as dormi linistit noaptea. Asa, ma zbat sa asigur salariile jucatoarelor straine, sa impart totul cit mai bine. Din pacate, de la cei 30 de agenti economici la care am umblat toata vara nu m-am ales decit cu promisiuni. Daca 30 de societati ne-ar sponsoriza cu trei-patru sute de lei lunar, am dubla bugetul pe care-l avem! Ma voi zbate in continuare pentru a asigura linistea financiara a echipei si a onora, ca si pina acum, toate angajamentele fata de sportive". Cosoi, care a mai anuntat ca s-a saturat de schimbat antrenori si ca Onose are sprijin total, a mai precizat ca si in acest sezon meciurile de pe teren propriu ale Politehnicii se vor disputa si la Sala Polivalenta si la Scoala Generala 39.

Desi, in repetate rinduri, s-a afirmat ca Poli va ataca, in acest sezon, o clasare in primele opt echipe ale tarii, Onose a anuntat ca obiectivul a fost modificat. "Pentru prima perioada a campionatului, obiectivul nostru este clasarea pe locurile IX-XII. In functie de intaririle din iarna, vom vedea daca vom putea ataca play-off-ul. Mi-ar mai fi trebuit trei-patru jucatoare, insa trebuie sa ne descurcam cu ce avem", a spus antrenorul, care, apoi, a oferit, cu superioritate, citeva lectii de jurnalism. Boisteanu a apreciat ca "sezonul 2011-2012 va fi mai dificil decit cele anterioare, deoarece multe dintre echipele care in anii trecuti s-au clasat sub Poli s-au intarit serios in aceasta vara".

Dintre jucatoare au luat cuvintul Danielle Walker, care a spus ca "imi doresc mult sa ne clasam in primele opt echipe. Cred in acest club, imi place acest oras linistit si dragut" si Panait, care a reprosat criticile venite din mass-media in anii trecuti.

Primul meci oficial pe care Politehnica National il va disputa in acest sezon este programat duminica, la Sibiu, in compania echipei CS Nova Vita Tirgu Mures, partida urmind a incepe la ora 10. Acest lucru se datoreaza faptului ca Federatia Romana de Baschet a decis ca toate intilnirile din prima runda a campionatului sa se deruleze simbata si duminica, la Sibiu.

Programul turneului de la Sibiu

Astazi: CSM Bucuresti – CSU Alba Iulia (ora 12:00), Rapid -Teleorman Alexandria (14:00), CSM Tirgoviste – Olimpia Brasov (16:00), "U" Cluj – SCM Craiova (18:00).

Miine: Nova Vita Tirgu Mures – Poli National Iasi (10:00), Danzio Timisoara – Olimpia Bucuresti (12:00), Municipal Satu Mare – CSMU Oradea (14:00), Sepsi Sfintu Gheorghe –  ICIM Arad (16:00).

 

Cine ne sint adversarele?

Desi nou promovata, echipa Nova Vita Tirgu Mures are ambitii mari in acest sezon, avind o puternica sustinele financiara. Dovada, aducerea pe banca tehnica a americanului Stacey Nolan, care in prezent pregateste si nationala feminina, ajutat de Judith Ujvari. Din lot fac parte patru americance, Cherisse Graham (venita cu Nolan de la campioana ICIM Arad), Veronica Hicks, Melissa Washington si Keila Beachem, internationala Bianca Vescan (adusa de la Sf. Gheorghe), Adina Pop (de la Alba Iulia), surorile Cristina si Alexandra Cutas (Teleorman – ultima evoluind anul trecut si la Iasi), restul fiind jucatoare locale de perspectiva. In mod surprinzator, Nova Vita a fost eliminata in prima faza din Cupa Romaniei de catre Teleorman Alexandria. Pe teren, s-au impus muresencele (43-51, 78-39), insa Nova Vita a fost eliminata la masa verde, deoarece in partida tur a folosit o jucatoare (Iohana Borsan) neinscrisa pe lista trimisa la Federatie inaintea inceperii competitiei.

Comentarii