„Gladiatori, nu fotbalisti!”

vineri, 09 noiembrie 2007, 00:13
3 MIN
 „Gladiatori, nu fotbalisti!”

"Cu ghilimelele de rigoare, trebuie sa aratam vineri ca sintem gladiatori, nu fotbalisti!" este cererea facuta de antrenorul Politehnicii Iasi, Ionut Popa, elevilor sai inaintea meciului cu Gloria Bistrita.

Spusele tehnicianului confirma caracterul deosebit al partidei de astazi, ce este considerata decisiva pentru sprintul de final al toamnei: "Daca scapam de ghinioane si vom demonstra ca sintem barbati adevarati, putem bate tot pina la finalul turului" a spus Popa, care a adaugat: "Nu mai avem voie sa facem pasi gresiti. Antrenorii si jucatorii au dus echipa in aceasta situatie, tot ei trebuie sa o scoata de acolo".

Tehnicianul a apreciat ca principala problema actuala a echipei este de ordin psihic. "La psihic am lucrat cel mai mult in aceasta saptamina, pentru ca fizic, ori tehnico-tactic am stat bine. Acest lucru trebuie sa-l stie si iesenii. Nu fac apeluri la suporteri, ca a mai facut un apel si Mihaela Radulescu si ati vazut ce a iesit cu Andreea Marin. Spun doar ca toata lumea trebuie sa constientizeze ca partida cu Bistrita poate fi momentul renasterii noastre. Daca vom juca in 12, inclusiv publicul, putem sa ne revenim. Daca Iasul doreste echipa de prima liga trebuie sa stie ca disputa cu Gloria e una a  intregului oras, nu doar a echipei" a declarat antrenorul, ce a avut cuvinte de lauda la adresa unor suporteri: "Ii asigur pe suporteri ca asa cum si ei sufera cind echipa pierde, si noi suferim enorm. Vreau sa le multumesc public celor care au fost linga noi la Mioveni si celor care ramin alaturi de echipa, indiferent de pasa prin care trecem".

Nu numai problemele interne il ingrijoreaza pe Popa ci si adversarul: "Gloria e o echipa bine organizata, care joaca foarte bine pe virfuri si alearga foarte, foarte mult. Daca vrem sa-i depasim pe bistriteni trebuie sa fim superiori la capitolul daruire".

Ardelenii, pregatiti de Ioan Ovidiu Sabau, au ajuns ieri in Iasi, fiind cazati pe baza de reciprocitate la hotelul Concordia. "Noi le asiguram sejurul in Iasi, iar Gloria ne va raspunde cu aceeasi moneda in retur. Pentru a nu aparea alte interpretari, precizez ca reciprocitatea se incheie aici, nu se refera si la joc" a declarat presedintele Politehnicii, Sorin Boca.

La capitolul absente anuntate, Poli "cistiga" duelul de astazi cu 5-4. Milea este suspendat, Ciobanu, Silvasan, Bakovic si Paruolo – accidentati in timp ce oaspetii nu pot conta pe Tatarusanu – suspendat, Soltuz, Coroian si L. Pirvu – accidentati.

Inaintea etapei de astazi Poli ocupa locul XVII, cu 11 puncte si -10 la adevar in timp ce Gloria, cu 21 de puncte si 0 la adevar, se situeaza pe pozitia a opta.

Formatiile probabile

Poli: Branet – Homei, Onut, Ilie, L. Munteanu – Buta, Naidin, Mijin, Tincu, Miclea – Bilba.

Gloria: Albut – Rus, Abrudan, Matei, Sepsi – Cip. Stanciu, Nalati, Ragipovic, R. Dobre – Hadzibulic, Ciju.

Arbitri: Istvan Kovacs (Carei); Cristian Nica (Ploiesti), Catalin Savu (Galati). Observatori: Dumitru Mihalache (Bucuresti); Mircea Nesu (Oradea).

Boca il ataca pe Cirlan

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a lansat un atac dur ieri. "Inaintea unui meci capital, care poate genera o situatie dramatica in cazul unui esec, au aparut iarasi atacuri mirsave la adresa echipei. Cei care au incercat mereu sa dezbine in acesti 3-4 ani de cind sintem in liga I si privesc Poli ca pe un obiect ce poate fi folosit politic au iesit din nou in fata. Macar de-ar fi facut-o documentat! Numai lasii dau in cineva care nu e la pamint, insa se afla intr-o situatie dificila", au fost cuvinetele lui Boca, ce a refuzat sa nominalizeze directia atacului.

Totusi, tinind cont ca presedintele Politehnicii a facut referiri la adresa numarului de angajati ai clubului ("46, inclusiv antrenorii, nu 119") si a investitiilor in Centrul de Copii si Juniori, e limpede ca atacul l-a vizat pe senatorul PD, Dan Cirlan, care avusese recent aprecieri critice la adresa modului in care e gestionat clubul, insistind asupra celor doua capitole amintite de Boca. 

Comentarii