Iesencele sint tari ca piatra

joi, 17 mai 2001, 23:00
2 MIN
 Iesencele sint tari ca piatra

In week-end, cluburile iesene de culturism din Iasi, CFR, Palestra si CSM-CSS Unirea, si-au trimis sportivii la Satu Mare, acolo unde s-a desfasurat finala Campionatului National de juniori, competitie disputata in paralel cu "nationalele" de masters (veterani). CSM-CSS Unirea Iasi a participat cu 6 juniori si un reprezentant la masters, antrenorii Gheorghe Hreapca si Felicia Purice fiind multumiti de rezultatele pe care sportivii pe care-i pregatesc le-au obtinut la Satu Mare. La masters, Neculai Manole s-a clasat pe locul V la categoria peste 50 de ani, insa capul de afis l-au detinut fetele, Ana Maria Andrei si Oana Elena Teaca, ambele in virsta de 19 ani, cucerind primul loc la categoria 57 kg, respectiv + 57 kg. Demn de semnalat este faptul ca Oana Teaca este calificata si pentru C.N. de haltere junioare, cu un total de 115 kg la smuls si aruncat detinind al doilea rezultat pe plan national.
La cat 52 kg a participat Laura Zan, care s-a clasat in final pe locul IV, cu toate ca doi arbitri din cei noua, si anume Irina Munteanu (fosta campioana mondiala de culturism) si Monica Muresan (vicecampioana mondiala), au vazut-o pe ieseanca cistigatoare.
Si baietii de la CSS-Unirea au urcat pe podium: la cat.65 kg, argintul i-a revenit lui Adrian Radoi, in timp ce bronzul a fost cucerit de colegul sau de club, Vlad Pihuleac. La cat. + 80 kg, intr-o companie selecta, ieseanul Catalin Dracea s-a clasat pe locul VI. " Avem niste copii deosebiti, in mare majoritate studenti. Ei vin cu placere la sala si se pregatesc cu seriozitate, in ciuda faptului ca motivatia financiara aproape ca lipseste ", afirma antrenorul Gheorghe Hreapca, specificind ca, pentru deplasarea la Satu Mare, clubul a pus la dispozitie un microbuz iar Gelu Padurariu, de la SC "Phanter", a fost singurul sponsor al actiunii in care au fost angrenati culturistilor de la CSS-Unirea Iasi. (Leonard C.)

Comentarii