Iesenii construiesc, dar nu inscriu

duminică, 29 martie 1998, 23:00
4 MIN
 Iesenii construiesc, dar nu inscriu

Stadion Municipal , teren bun, timp insorit, spectatori aproximativ 1500.
Dacia Unirea : Haisan – M. Dragan, Ivan, Baciu, Braguta – Vioreanu, Radulescu, Bratosin, Fataliga – Dragoi (min.65: I.Mihai; min. 84: Alecu), Mardale (min. 39: Balta). Antrenor: M. Oprea.
Poli Iasi : Dohot – Abalasei, Urdaru, Paraschiv, Cantea – Onut, Cotan, Botan (min.67: Caunei), Grigore (min.58: M. Dragoi) – Dobrea, Ionescu (min.74: Tiron). Antrenor: I. Marica.
Arbitri: Gh. Farcas – V. Bontiu, V. Bordas.
Observator FRF – E. Mustata.
Cartonase galbene: Vioreanu / Urdaru, Cotan.
Chiar in debutul partidei (min. 3), Radulescu incearca din afara careului vigilenta lui Dohot, dar experimentatul goal-keeper iesean a retinut cu siguranta. Oaspetii echilibreaza jocul si, sase minute mai tirziu, Dobrea este angajat pe partea dreapta, intra in careu, dar in loc sa-i paseze lui Ionescu, aflat intr-o zona libera pe partea opusa, suteaza dintr-un unghi dificil irosind o prima ocazie de a marca. Avertizati de intentiile ofensive ale echipei vizitatoare, gazdele string rindurile, se dubleaza mai bine la mijlocul terenului de unde Vioreanu lanseaza mingi in adincime pentru cele doua virfuri Dragoi si Mardale, incercind sa surprinda defensiva ieseana. La o astfel de actiune, Dragoi ramine singur cu Dohot insa nu ajunge balonul, ciocnindu-se destul de tare cu acesta. Dupa interventia medicului jocul se reia si brailenii obtin un corner. Dragoi centreaza in careu, fundasii lui Poli resping spre marginea careului, pe traiectoria balonului se interpune piciorul lui Mardale care deviaza pina la Fataliga, al carui sut pe jos se opreste in coltul din dreapta al portii lui Dohot, min. 17: 1-0.
Dupa primirea golului, pina la pauza studentii au o buna perioada de dominare teritoriala dar fie indecizia jucatorului aflat la finalizare fie jocul excelent al lui Baciu au facut ca scorul sa ramina cel stabilit de Fataliga in min. 17. Min. 21: in urma unei actiuni cursive de atac care creeaza panica in careul brailean, Cotan ii paseaza printre doi jucatori lui Onut care, in loc sa suteze direct, a preferat un dribling in plus dindu-i posibilitatea lui Baciu sa revina si sa devieze balonul in corner; min. 23: Dobrea finalizeaza o alta actiune printr-un sut centrare, insa mingea ocoleste cu putin poarta; min. 27: actiune periculoasa purtata de cei doi atacanti ieseni Dobrea si Ionescu dar pe traiectoria balonului se interpune piciorul salvator al lui Ivan; min. 37: Onut intra pe partea stinga in careul brailean dar din nou se complica intr-un dribling in plus si Baciu isi salveaza din nou echipa de primirea golului egalizator.
Trezite la realitate, gazdele initiaza un contraatac prin Vioreanu care il deschide foarte bine pe Fataliga, acesta reluind din careu prea slab pentru a-l pacali pe Dohot. Brailenii incep mai bine repriza a doua si dupa doar patru minute, Balta este faultat in suprafata de pedeapsa iar centralul Gh. Farcas indica prompt punctul de la 11 m.
Acelasi jucator executa puternic, pe jos, dar printr-un reflex senzational, Dohot scoate de la radacina barei. Cu o linie de mijloc foarte activa, sustinuta de invaluirile fundasului stinga, Braguta, Dacia Unirea isi creeaza citeva culoare spre poarta lui Dohot dar apararea oaspetilor gaseste de fiecare data o solutie de ultim moment: min. 50 – Braguta recupereaza balonul in propriul careu (in urma unui corner al echipei iesene), pleaca intr-o actiune individuala si dupa ce depaseste 3-4 adversari, centreaza in careu pentru I. Dragoi, dar mai rapid decit atacantul brailean a fost Urdaru care a salvat in extremis; min. 60 – Baciu executa o lovitura libera foarte puternic, insa Dohot respinge cu siguranta; min. 61 – actiune identica cu cea din min. 50, purtata pe stinga de Braguta, incheiata cu un sut centrare care a ocolit cu putin poarta.
Ca si in prima repriza, dupa o perioada de dominare a gazdelor, iesenii trec la contraofensiva si, incepind din min. 62, asalteaza practic poarta gazdelor, dind multa bataie de cap apararii brailene si creind un final de partida incandescent: min. 66 – Urdaru pleaca intr-o incursiune pe partea stinga, ii paseaza lui Cotan care din pozitie centrala suteaza razant cu bara din stinga: min.73 – acelasi inepuizabil Urdaru (de departe cel mai bun jucator iesean) se distreaza pe partea stinga cu aparatorii braileni, intra in careu, il dribleaza si pe Haisan, suteaza spre poarta insa apare ca din pamint Ivan care-si salveaza echipa de la primirea golului egalizator; min. 81 – minge plimbata ca la handbal de pe stinga pe dreapta de jucatorii ieseni, Urdaru il vede demarcat in mijlocul careului pe Cotan, insa mijlocasul oaspetilor nu nimereste nici de aceasta data tinta.
Cu numai un minut inainte de finalul partidei, pe fondul dominarii totale a echipei oaspete plasata cu intreg efectivul in jumatatea braileana, Abalasei bilbiie un balon la mijlocul terenului, Balta insista, recupereaza si dupa o cursa de 40 m il invinge pe Dohot, stabilind scorul final si rascumparindu-si totodata greseala din min. 49. Gazdele au obtinut o victorie meritata, rezultat al unui joc pragmatic, mai simplu in fazele decisive dar mai transant, care a taxat prompt lipsa de concentrare a oaspetilor in momentele cheie, mult prea indragostiti de driblinguri inutile.
I. Marica (antrenor Poli Iasi) " Sincer sa fiu, dupa ultimele noastre evolutii, dar mai ales dupa ajutorul primit de la citiva sponsori, nu ma asteptam sa plecam de la Braila fara cel putin un punct. Desi nu prea buna, situatia noastra nu este totusi disperata. Chiar si lipsiti de contributia a doi jucatori valorosi, Cotan si Paraschiv, care vor parasi echipa si isi vor urma fostul antrenor, incepind cu luna aprilie, la CSM Resita, consider ca echipa ieseana va gasi resursele necesare pentru a evita retrogradarea. As mai vrea sa adaug faptul ca am fost placut impresionat de evolutia tinerei echipe brailene" . (Costel FILIP)

Comentarii