In cautarea unei noi victorii

miercuri, 01 martie 2000, 00:00
2 MIN
 In cautarea unei noi victorii

Penicilina are un inceput de sezon foarte bun: dupa ce, in prima etapa a returului, a fost la un pas de a invinge lidera Rapid in propriul fief, au urmat trei victorii consecutive: cu Braiconf, CSU Galati si Dacia Pitesti. In urma acestor rezultate, iesencele au urcat pe locul al doilea in clasament. Simbata, in disputa directa pentru locul al doilea cu Dacia Pitesti, alta formatie cu pretentii la cupele europene, Penicilina a dat un adevarat recital de volei modern si eficace, cistigind intr-o maniera de mare echipa. L-am intrebat pe antrenorul Roibescu daca a fost cel mai bun meci al iesencelor in acest campionat si el a negat: "Cel mai bun meci al nostru a fost cel cu Rapid, din deplasare, cind meritam sa cistigam, daca nu am fi avut ghinion. Oricum, sint multumit de felul cum au jucat fetele mele, sintem intr-un moment bun si sper ca aceasta serie de rezultate pozitive sa continue cit mai mult".
Jucatoarele noastre au prilejul sa-si treaca in cont o noua victorie in aceasta dupa-amiaza, cind intilnesc la Bucuresti formatia Metal 33. Desi distanta in clasament dintrecele doua echipe este destul de mare, nu se poate spune ca meciul din sala Olimpia e ca si cistigat de iesence. Formatia din Capitala se afla in momentul de fata pe locul al zecelea, cu numai patru victorii in 14 meciuri disputate, iar situatia s-ar putea inrautati spre sfirsitul returului, cind Metal 33 are un program foarte dificil. In aceste conditii, ea devine una dintre principalele candidate la retrogradare, deci va trage azi cu dintii de fiecare punct, pentru a incerca sa-si apropie victoria. In meciul tur, Penicilina s-a impus cu un sec 3-0, dupa o disputa dominata cu autoritate de Tatiana Popa si colegele sale. Cele doua echipe s-au intilnit si in turul intii al Cupei Romaniei: dupa ce iesencele cistigasera cu 3-0 la Bucuresti, Metal 33 a refuzat sa se mai prezinte la meciul retur, pretextind o banala defectiune la autobuzul cu care se deplsasa. Tinind cont de aceste antecedente, este clar pentru toata lumea ca echipa noastra porneste drept mare favorita in partida din aceasta dupa-amiaza, mai ales in conditiile in care toate jucatoarele iesence sint apte de joc.
Cel mai important meci al etapei de astazi se anunta intilnirea Dacia Pitesti – Universitatea Craiova (in tur 3-0). In rest: Banatul Lugoj – Universitatea Bacau (0-3); Unic Piatra Neamt – RATB (0-3); CSU Galati – Dinamo (1-3); Braiconf Braila – Rapid (0-3). (ICT)

Comentarii