In dorul lui Suker

Subtitlu

duminică, 18 iunie 2006, 23:41
2 MIN
 In dorul lui Suker

Arena: Frankenstadion, Nürnberg
Japonia: Kawaguchi – Kaji, Nakazawa, Miyamoto, Alex Santos – Ogasawara, H. Nakata, Fukunishi (’46 – Inamoto), Nakamura – Yanagisawa (’62 – Tamada), Takahara (’85 – Oguro). Antrenor: Zico.
Croatia: Pletikosa – Simic, R. Kovac, Simunic – Srna (’87 – Bosnjak), Tudor (’69 – Olic), Kranjcar (’78 – Modric), N. Kovac, Babic – Prso, Klasnic. Antrenor: Zlatko Kranjcar.
Cartonase galbene: Miyamoto, Kawaguchi, Alex – R. Kovac, Srna.
Arbitri: Frank De Bleeckere – Peter Hermans, Walter Vromans (Belgia).
Faptul ca ambele echipe au pasit cu stingul in Germania s-a simtit din plin in partida de ieri, pornind de la distributiile in teren (ambele echipe au renuntat la un fundas fata de primele meciuri, pentru intarirea mijlocului) si continuind cu atitudinea determinata in joc. A rezultat un meci in care simpla enumerare a numarului ocaziilor de gol ar umple un spatiu consistent. Lipsa de eficacitate a fost insa crasa, Croatia dind tonul cu un penalty ratat in min. 22, cind Kawaguchi a respins sutul de la 11 metri a lui Srna, dupa faultul lui Miyamoto asupra lui Prso. Sase minute mai tirziu Kranjcar junior, cu un sut de la 20 de metri, ar fi putut inchide gura celor care-si acuza tatal de favoritisme familiale, bara salvindu-i insa pe niponi. Acestia au replicat la incercarile de gol repetate ale lui Klasnic cu suturi de la distanta, insa rezultatul a ramas nedecis. Asta chiar daca asiaticii au avut si o ocazie uriasa in minutul 51, cind Yanagisawa, din 6 metri, cu poarta goala, a avut o executie care ar aduce corijenta si celor aflati la ora de abecedar fotbalistic. Pe final, schimbarile de atac efectuate de Kranjcar-tatal si caderea fizica a trupei lui Zico au adus o presiune crescinda a croatilor, insa tabela de marcaj s-a odihnit, ex-iugoslavilor sporindu-li-se regretele dupa un jucator de talia lui Suker.

Comentarii