In genunchi pe coji de nuca

Subtitlu

duminică, 20 iunie 2010, 22:51
2 MIN
 In genunchi pe coji de nuca

Brazilia: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Juan, Bastos – Gilberto Silva, Melo – Elano (’67 – Alves), Kaká, Robinho (’90^2 – Ramires) – Fabiano. Antrenor: Carlos Dunga.

Coasta de Fildes: Barry – Demel, K. Touré, Zokora, Tiéné – Y. Touré – Dindane (’54 – Gervinho), Eboué (’71 – Romaric), Tioté, Kalou (’68 – Keita) – Drogba. Antrenor: Sven-Göran Eriksson.

Arbitru: Stéphane Lannoy (Franta).

Cartonase galbene: Kaká (2) / Tiéné, Keita, Tioté

Cartonas rosu: Kaká (’87)

1-0, min. 25: patrundere brilianta a lui Kaká, angajare pentru Fabiano, care inscrie de la 8 metri, sub bara.

2-0, min. 50: Fabiano a depasit spectaculos doi aparatori ivorieni, ajutindu-se si cu mina, si l-a invins pe Barry, cu un demivoleu de la 10 m.

3-0, min. 62: Elano, de la sapte metri, din pasa lui Kaká

3-1, min. 78: Gervinho realizeaza o cursa impetuoasa de la centrul terenului, este blocat in careu de Juan, revine in lateral si centreaza pentru Drogba, care inscrie cu capul din apropierea punctului cu var.

Dupa ce i-au tratat de sus pe soldatenii lui Kim Jong-il, fotbalistii cariocas si-au aratat coltii (la figurat) in fata ivorienilor, aratind ca echipa Braziliei este, intr-adevar, o superfavorita. Meciul cu echipa lui Eriksson a fost considerat drept cel al calificarii, pentru ca artistii sa nu se intrebuinteze prea tare si sa nu aiba surprize de la natiunea sora din Europa (evident, Portugalia). Avertismentul a fost dat din primul minut, cind o actiune fulgeratoare s-a incheiat cu o finalizare defectuoasa a lui Robinho. De partea cealalta, "elefantii" au incercat un timp sa neutralizeze furia braziliana, cu o linie de mijloc supradimensionata, dar fara a provoca necazuri lui Julio Cesar. Incet-incet, diferenta s-a marit la dimensiuni de forfait, dupa trei goluri "made in Brazil", chiar daca la cel de-al doilea Dumnezeu si-a transferat o mina de la Maradona la Luis Fabiano. Firesc, "elefantii" nu s-au putut impaca cu situatia prevestitoare de masacru si au inceput sa-si arate coltii, la propriu! Nu atit macelari, cit mai ales provocatori in stil italian (parca domnul Sven-Göran a petrecut destui ani prin "Cizma"!), echipa care a avut prima ocazie in min. 52 (Drogba) a inceput sa dea din coate, sa scuipe si sa zgiriie. Prima victima s-a numit Elano, autorul ultimului gol, Tioté scotindu-l mestesugareste din circuit fara a primi nici macar un cartonas galben de la musiu Lannoy. A doua a fost chiar omul meciului, Kaká, coautor la toate golurile, care nu si-a putut stapini nervii la un fault al lui Keita si a incasat al doilea galben. De altfel, finalul a semanat mai mult a K1 decit a fotbal si singurul lucru notabil a fost golul marcat de Drogba. Dar la originea fazei a fost un tip care nu-l cheama, Touré, Tioté sau Koné, ci Gervinho. Suna cumva altfel?

Comentarii