In groapa cu furnici

joi, 08 aprilie 2010, 23:17
4 MIN
 In groapa cu furnici

 

Politehnica Iasi – CFR Cluj 0-2 (0-0), in etapa a XXVI-a a Ligii I de fotbal. Iesenii au intrat pentru prima oara in 2010 in zona minata a clasamentului.  

Poli: Branet – Straut, Mihajlov, Nogo, L. Munteanu (’72 – Costache) – Ad. Ionescu (’61 – Viveiros), Onicas, Ignatov – Negru, Badea (’69 – Bilba), Paun. Antrenor: Petre Grigoras.

CFR: Stancioiu – Panin, Cadú, Alcantará, Edimar – Dani, G. Muresan, Peralta (’64 – Deac), N. Dica – Bud (’88 – Veloso), Traoré (’72 – Nei). Antrenor: Andrea Mandorlini.

Cartonase galbene: Straut (’46) – Panin (’16).

0-1, min. 75: angajat in careu, Nei, cu Mihajlov in marcaj, reuseste sa inscrie cu un sut pe jos;

0-2, min. 90^2: Branet respinge sutul lui Deac, Nei reia din apropiere.

"Le-am spus jucatorilor ca trebuie sa lupte 95 de minute" anunta primarul Iasului, Gheorghe Nichita, dupa vizita facuta marti la vestiarul Politehnicii. Jucatorii ieseni au confundat insa prima cifra, rezistind ieri 75 de minute in fata liderului Ligii I, astfel ca "alb-albastrii" au pierdut un nou meci ca urmare a unor goluri incasate pe final. E drept, reustiele oaspetilor au facut ca deznodamintul partidei sa fie in rezonanta cu cele intimplate pe teren, ceferistii meritind victoria.

Primul act a fost destul de sarac in faze de poarta, toate actiunile importante derulindu-se la poarta lui Branet. Acesta a fost insa ocrotit, fie de imprecizia adversarilor, Bud (‘5) si Peralta (’22), negasind poarta din pozitii foarte bune, fie de sansa, "racheta sol – aer" lansata de Muresan de la 40 metri traznind transversala, astfel ca la cabine s-a intrat de pe pozitii de egalitate. In actul doi, ritmul a mai crescut o idee, astfel ca, in ciuda continuarii producerii unor gafe individuale incredibile pentru Liga I, fazele de poarta s-au inmultit. Bud a trimis cu capul peste poarta in minutul 49, peste patru minute Badea a semnat primul sut periculos al gazdelor iar Bud a fost blocat de Branet, Ignatov a trimis primul sut cadrat pentru Poli (’69),  iar o noua incercare a lui Bud (’73) a fost parata de portarul iesenilor. Tabela s-a dezmortit cu un sfert de ora inainte de final, Nei avind nevoie doar de trei minute pentru a intra in joc si la figurat. Poli a incercat sa replice, insa Bilba (’77) si Paun (’80) nu au reusit nimic, astfel ca oaspetii au stat linistiti pina in prelungiri, cind golul lui Nei a facut ca sutul periculos a lui Ignatov (‘90^4), dintr-o lovitura libera, sa nu mai aduca nici o vibratie in tribune.

Poli intra astfel pentru prima data in 2010 in zona minata a clasamentului, doar "clasamentul adevarului" mai tinind Iasul in Liga I.

Spioni de la Galati

^ La meci a asistat si presedintele Otelului Galati, Marius Stan, care a fost insotit de tehnicianul Ion Balaur, ultimul notindu-si date despre jocul Politehnicii, cu care galatenii se vor confrunta peste doua runde, in Copou. ^ Bujor a ramas in premiera in 2010 in afara lotului de 18 al Politehnicii. Detinut in coproprietate de Poli si CFR, atacantul s-a intretinut aseara cu mai multe persoane de la Cluj, acolo unde a stat pina in vara trecuta. ^ Imediat dupa deschiderea scorului, galeria gazdelor i-a amenintat verbal pe jucatorii ieseni, contestarile unui grup de fani continuind si dupa meci. ^ Dupa meci, presedintele oaspetilor, Ioan Muresan, a spus: "Am jucat foarte bine. Asa arata o echipa care vrea sa cistige titlul. Victoria asta nu inseamna insa nimic, daca nu va fi continuata de alte rezultate bune". ^ Grigoras a lipsit de la conferinta de presa, unde a fost prezent asistentul sau, Marian Dinu, care a motivat absenta "principalului" prin faptul ca acesta s-a simtit rau dupa joc. ^  

 

Cuvintul tehnicienilor

Marian Dinu: "Imi cer scuze in numele echipei pentru rezultatul din seara asta si pentru situatia in care am ajuns. Se pare ca atit putem acum si ca nu reusim sa iesim din pasa neagra in care ne aflam. Am insa convingerea ca aceasta echipa are puterea sa iasa din impas si ca putem evita retrogradarea. Imi pare rau pentru public, pe care l-am dezamagit iarasi".

Andrea Mandorlini: "A fost o victorie meritata contra unei echipe care a luptat pina la sfirsit. Am cistigat meritat, ratind si alte ocazii mari. Ma bucur pentru Nei ca a inscris. S-a dovedit astfel ca avem jucatori care se pot roti, lucru ce da forta echipei. Faptul ca am ajuns la a patra victorie consecutiva este un lucru imbucurator".

 

Grigoras: "Poate un soc ar fi binevenit"

Contestat si de o parte a spectatorilor, antrenorul Politehnicii, Petre Grigoras, a declarat aseara, la plecarea de la stadion, ca nu se agata de functie: "Daca sefii clubului considera ca o schimbare de antrenor ii va aduce pe jucatori cu picioarele pe pamint, eu nu ma cramponez de functie. Poate un soc ar fi binevenit, poate i-ar trezi la realitate. Mai sint inca destule etape pentru ca echipa sa fie salvata. Eu nu plec de la echipa inainte de a analiza cu conducerea ce se poate face. Nici cind am venit la Iasi nu am facut-o de unul singur. Nu cred ca jucatorii comploteaza impotriva mea, pentru ca nu sint nici un om rau, nici nu-s vreun macelar. M-a deranjat insa ca in urma discutiilor purtate in ultima perioada nu am vazut vreo schimbare de atitudine. Poate nu ne asteptam sa cistigam cu CFR, o echipa de mare valoare, insa imi doream o alta determinare. Citeodata, este important si cum pierzi! Miine (n.r. – astazi) vom avea o analiza si vom stabili ce e de facut in continuare". Pozitia conducerii clubului a fost oferita de presedintele Cristi Starica: "Acum, toata atentia trebuie indreptata spre partida cu Steaua, care bate la usa, meci pe care trebuie sa-l tratam cu maxima atentie. Analize mai amanuntite vom face saptamina viitoare".

Comentarii