Intre noi, Politehnicile!

Subtitlu

vineri, 27 iulie 2007, 21:49
4 MIN
 Intre noi, Politehnicile!

 Punerea in miscare a caravanei fotbalului romanesc atinge duminica si Iasul, Politehnica urmind sa faca primul pas in noul sezon  la Timisoara. Declaratia data ieri de antrenorul Ionut Popa – "Daca ne luam dupa bugete, ar trebui sa nu ne mai prezentam la Timisoara.Totusi, daca jucatorii mei vor fi exigenti cu ei insusi, si se vor depasi, putem obtine un rezultat bun. Sint nerabdator sa vad echipa la lucru intr-un meci oficial" – pare a sintetiza perfect disputa de pe Bega, la care a facut referire si vicepresedintele gruparii din Copou, Vasile Simionas: "Meciul este foarte greu, daca tinem cont de valoarea gazdelor. Totusi, daca ne vom mobiliza exemplar, am putea obtine un rezultat pozitiv. O remiza ar insemna o semi-surpriza, in timp ce o victorie a noastra ar putea fi considerata o surpriza mare".
Chiar daca mai putin intens fata de ultimele sezoane, gazdele au transferat iarasi jucatori cu nume, Ganea, Aliuta si Dancia fiind citeva dintre virfurile de lance ale verii, dar si un antrenor bine cotat, Dusan Uhrin junior. In noua formula, banatenii nu concep sa rateze Europa, unele voci facind referiri chiar la atacarea titlului de campioana. De cealalta parte, Iasul, cu problemele sale financiare si de lot stiute, are ca singur atu de opus gruparii gazda omogenitatea si forta grupului.
Moldovenii vor pleca astazi spre Timisoara, cu o cursa charter, urmind a se antrena in cursul serii pe unul din terenurile de pe Bega. Revenirea acasa este prevazuta imediat dupa meci. Ionut Popa are, cu exceptia lui Bernard, ce este accidentat, intreg lotul la dispozitie, Mijin si Buta fiind anuntati recuperabili, dupa ce Naidin a fost deja prezentat ca apt de joc suta la suta.
Poli va fi insotita pe Bega de o galerie care va pleca spre Banat cu un autobuz, duminica, la ora 3.00, din fata Salii Polivalente. Antrenorul iesenilor a anuntat ca a avut o discutie cu un grup de suporteri in aceasta saptamina, tehnicianul solicitind un sprijin deplin din partea fanilor in acest sezon foarte dificil.

Formatiile probabile
Timisoara: M. Popa – Stancu, Mc Kain, Cinu, Dancia – Torje, Alexa, Aliuta, Karamian – Ganea, G. Bucur.
Iasi: Branet – Buta, Ciobanu, Onut, L. Munteanu – Ad. Ilie, Mijin – Silvasan, Naidin, Miclea – Bilba.
Arbitri: Alexandru Tudor (Bucuresti) – Horea Bochis (Dej), Daniel Demetrescu (Rimnicu Vilcea).
Observator:  Florin Prunea.

Moeller, in Copou pina la iarna
200 000 de euro de la Iulius Mall pentru sigla de pe tricouri

Prezentarea noilor achizitii ale Politehnicii a fost facuta ieri, intr-o conferinta de presa ce poate fi pozitionata foarte departe de pretentiile Ligii I. Cu prilejul acestei intilniri, vicepresedintele gruparii din Copou, Vasile Simionas, a anuntat ca mijlocasul brazilian Jonathan Moeller a semnat un contract pina in iarna cu Poli. "Nu am avut timp suficient pentru a ne face o imagine completa asupra calitatilor sale, asa ca am mers pe aceasta varianta, urmind ca la iarna sa luam o decizie definitiva in privinta lui" , a declarat Simionas. Moeller, care a spus ca a jucat sapte ani la Internacional Porto Alegre si ultimii doi ani in prima liga chineza, la Shanghai, unde i-a fost greu sa se adapteze, a precizat ca a preferat Iasul pentru ca e tentat sa joace in Europa.
Simionas, care a anuntat ca Iulius Mall a platit 200 000 de euro pentru ca sigla sa sa fie purtata pe tricourile Politehnicii Iasi in sezonul 2007-2008, a facut referire si la obiectivul echipei in noul sezon: "Obiectivul cerut pentru acest sezon de presedintele de onoare al clubului, primarul Nichita, este calificarea intr-o cupa europeana. Dupa parerea mea, o mentinere in prima liga ar fi un lucru bun, iar o clasare in primele 9 echipe – o performanta exceptionala" a declarat vicepresedintele Politehnicii Iasi, care s-a aratat iritat de faptul ca Emeric Ienei si Ion Craciunescu au plasat Iasul intre candidatele la retrogradare ale acestui sezon: "Nu cred ca vom avea astfel de emotii. Cei doi trebuiau sa se abtina de la astfel de aprecieri". Poli a prezentat si echipamentul pentru acest sezon, rezerva celui de baza "alb-albastru" fiind bleu-marin.

Lotul Politehnicii pentru acest sezon
1. Cristian Gigi Branet
2. Adrian Toma
3. Bogdan Mihai Onut
5. Adrian Cososchi
7. Jonathan Moeller
8. Gustavo Alejandro Paruolo
9. Ionut Mihai Bilba
10. Cristian Radu Silvasan
11. Svetozar Mijin
12. Razvan Plesca
14. Sebastian Sfirlea
15. Dorel Bernard
16. Bogdan Stiubei
17. Alexandru Dan Leucuta
18. Romulus Daniel Miclea
19. Sergiu Victor Homei
20. Paul Catalin Tincu
21. Leonard Toni Naidin
22. Iosif Ladislau Kalai
23. Adrian Ilie
25. Ciprian Stefan Milea
27. Martin Cernoch
28. Lucian Cristian Munteanu
29. Clement Palimaru
30. Radu Eduard Ciobanu
77. Cornel Buta
33. Traian Alexandru Marc
88. Andrei Balan                        
Numarul lui Alexandru Buhusi va fi stabilit saptamina viitoare.

Comentarii