Intre noi, vecine!

vineri, 29 mai 2009, 22:22
2 MIN
 Intre noi, vecine!

De-abia instalata in fruntea seriei valorice secunde din Divizia Nationala, dupa superba victorie obtinuta, saptamina trecuta in fata Olimpiei, echipa ieseana de rugby joaca astazi un meci doar in aparenta simplu, in fata propriilor suporteri. Ce-i drept, rivalitatea Iasi – Birlad a ramas o amintire in ultimii ani, iar iesenii i-au batut pe vecinii lor din Sud pe unde i-a prins. Numai ca formatia birladeana traieste un reviriment din aceasta primavara, iar victoria cu bonus obtinuta in fata Sucevei dovedeste aceasta. Nu-i un secret pentru nimeni ca elevii lui Gelu Cauia trag din greu sa evite o retrogradare care se arata iminenta pina nu de mult. Ei au ajuns la doar doua puncte in spatele liniei negre si s-ar multumi chiar si cu un bonus defensiv in greaua incercare care ii asteapta pe "Agronomie".

Tot atit de adevarat este ca echipa de rugby din Copou, pregatita de Costel Verives si Ioan Iftode, se afla, in aceasta primavara intr-o forma cum n-a mai fost de multa vreme. Construita pe schelet alcatuit din forte proprii, cu citeva implanturi care si-au dovedit utilitatea (ex-suceveanul Igna este un exemplu), echipa ieseana a obtinut numai victorii in acest sezon si credem ca nici disperarea birladenilor nu va fi un obstacol in continuarea acestui sir.

Tot in etapa de astazi, se mai disputa in seria VII-XII un meci important, Cleopatra Constanta – Olimpia Bucuresti, o victorie a dobrogenilor putind consolida pozitia de lider a formatiei iesene. In schimb, Bucovina Suceava intilneste pe teren propriu lanterna clasamentului, CFR Brasov si foarte probabil diferenta dintre Suceava si Birlad se va mari dupa aceasta etapa. 

Referitor la grupa valorica I-VI, astazi se joaca doar  un singur meci, derbiul Dinamo – Steaua. Partida Farul Constanta – RCM Timisoara s-a jucat in devans (scor, 43-9), iar meciul Stiinta Baia Mare – "U" Cluj s-a aminat pentru… 12 august.

Comentarii