La vie en rose

vineri, 09 februarie 2001, 00:00
4 MIN
 La vie en rose

Sedinta Consiliului de Administratie al FCM Poli, derulata ieri in Copou, pigmentata din plin de strigate si ridicari de voci din spatele usilor inchise, a adus un alt nor de fum deasupra Copoului. Intr-o atmosfera dominata de amatorism care a dus la o serioasa intirziere, rezultatele concrete s-au lasat din nou asteptate, promisiunile fiind din nou la putere. Singura masura clara adoptata a fost punerea pe lista de transferari a portarului Antonio Stoian, fapt ce l-a bulversat pe titularul din ultimul an al buturilor iesene: "Pina acum toti mi-au spus ca sint bun, ca au nevoie de mine, iar acum totul s-a intors fara nici o explicatie concreta, cu ce si cum am gresit. Asta e, dar daca se stia ca nu mai e nevoie de mine, de ce nu mi s-a spus din ianuarie sa pot sa-mi gasesc echipa" , s-a intrebat Stoian, care a spus ca va pleca acasa, la Buzau.
Bilantul sedintei a fost tras de presedintele CA, Romeo Olteanu: "Domnul Alexa si-a retras oferta de a imprumuta clubul cu banii necesari achizitionarii fotbalistilor asa ca acum trebuie sa asteptam rezultatele controlului pe care Camera de Conturi il efectueaza la societatea pe care o conduc, Iasi XXI. Daca ni se va permite, portiunea de profit care poate fi data fotbalului, adica 800 de milioane de lei, va fi folosita in scopul achizitionarii jucatorilor Mihalache, Maxinciuc, Besleaga si Dobrea. Cu ce va ramine, vom recupera citiva dintre jucatorii gajati de alte persoane in contul unor imprumuturi date clubului, in primul rind Gavrilescu si Ionescu". Aceasta idee, ca jucatorii sa nu mai apartina unor persoane private si sa depinda exclusiv de club si de Iasi XXI, principalul sponsor, a fost salutata in mai multe rinduri de toata lumea insa s-a tot aminat a fi pusa in practica.
Olteanu a recunoscut ca in problema dezlegarii lui Petrache sint probleme care pot avea si nuante necurate: "Pascanenii sustin ca in vara au dat bani pentru a-l imprumuta de la noi pe Petrache. Or, noi stiam ca acesta a fost dat gratis si-l puteam recupera oricind. Luni ma voi deplasa la Pascani impreuna cu presedintele Lupulescu si cu Costel Radeanu, presedintele din vara al clubului, pentru a vedea exact care este situatia si, daca va fi un vinovat, acela va plati!" Tot administratorul Iasi XXI a tinut sa dezminta varianta ca Poli are conturile bancare blocate. "Nici nu s-a pus problema de asa ceva. In cel mai rau caz, care este ipotetic, Camera de Conturi ar putea lua o decizie care sa sileasca Iasi XXI ca timp de o luna si jumatate sa nu mai poata da nici un ban atit la Poli cit si la ceilalti sportivi platiti de societate".
Cu privire la jucatorii care vor sa plece de la Poli, cea mai sigura plecare anuntata a fost cea a lui Matinca. Dupa ce a ratat transferul in Israel, vedeta formatiei din Copou se va prezenta marti la Navodari, Midia fiind dispusa sa ofere o suma care, deocamdata, se situeaza inca departe de pretentii, adica cea cu care jucatorul a fost achizitionat, 50. 000 de dolari. Negocierile continua pe marginea acestui subiect.
Alte viitoare tratative se vor purta cu Metalul Plopeni pentru George Serban si Paduret, cu Petrolul Berca pentru Dorel Constantin ("j ucatorul a sumat la club pentru a-i mai reduce grila" a spus Olteanu) si FC Onesti pentru Rupedeal (" pentru el trebuie sa recuperam 1500 de dolari iar alti 500 trebuie platiti Midiei pentru continuarea imprumutului pina in vara" a mentionat Olteanu).
Nu e de mirare ca, in conditiile prezentate, mina antrenorului principal, Ion "Lita" Dumitru, afisata la iesirea din "sala de sedinte" pe care scrie pompos "presedinte FCM Poli Iasi" sa fie preocupata. "Mi s-a spus ca saptamina viitoare legitimam jucatorii. Nu am aflat cu ce bani, dar ii legitimam" a spus Lita care a tinut sa dezminta zvonurile care anunta ca il tenteaza o trecere cu arme si munitii la FC Onesti. "Ce Onesti? Eu nu sint tigan, sa ma mut de colo-colo. Am venit aici sa fac treaba si sper sa fiu lasat sa fac acest lucru" a spus Lita.
Si o incheiere pe masura. Ca in proverbul cu birna si paiul, mai multi membri ai conducerii i-au gasit vinovati de haosul de la club pe ziaristi, unora reprosindu-le ca inventeaza stiri iar subsemnatului foarte gravul lucru ca "da in ziare" si lucrurile negative care se intimpla la echipa! Ca si cum totul ar fi "en rose" la FCM Poli Iasi (Ovidiu MINEA)

Comentarii