La vinatoare de avioane

vineri, 12 octombrie 2001, 23:00
2 MIN
 La vinatoare de avioane

Remontata psihic dupa victoria din etapa trecuta in fata FC Botosani, Poli Unirea se deplaseaza astazi la Bacau cu gindul de a se mentine in plasa liderului, Sportul Municipal Vaslui, aflat acum la 4 lungimi in fata. Misiunea gruparii din Copou nu este nici prea grea, insa nici lejera. Aerostar, o echipa de traditie din urbea lui Bacovia de unde, in trecut, au plecat multi jucatori spre divizia A (Scinteie, Grigoras sau Ghioane ar fi doar citeva exemple) are inca statutul de pepiniera pentru surata mai mare din divizia A si chiar pentru alte echipe de B din judetul Bacau. Numai ca, fata de anii trecuti, lotul bacauan a suferit mai multe pierderi, actualmente existind drept materie prima foarte multi jucatori lipsiti de experienta. Drept urmare, startul ezitant in acest sezon, dupa ce anul trecut Aerostar a fost o "nuca tare" in divizia C, pare oarcem explicabil, echipa ce apartine de uzina producatoare de avioane aflindu-se inaintea etapei de astazi pe locul 11 in clasament, cu 9 puncte si un pasiv de trei puncte la adevar; normal, o infringere astazi ar complica si mai mult situatia bacauanilor.
Poli are pe malurile Bistritei o singura varianta, victoria, revirimentul inregistrat etapa trecuta asteptindu-se a fi confirmat. Fara Bozianu, accidentat, dar cu Stamate si Brighiu recuperati dupa problemele de sanatate avute si cu Florin Dan apt de joc dupa suspendarea de o etapa ispasita saptamina trecuta, iesenii au un moral de invingator care se vrea a fi valorificat pentru ajungerea la doar un punct de lider in clasamentul adevarului. Inaintea etapei de astazi, gruparea din Copou are 16 puncte, +4 la "adevar" si 16 puncte. Formatia probabila a AS Poli Unirea: Cimpeanu – Stamate, Petrache, A. Ilie, Gheban, D. Munteanu – Cristea, Medeleanu, Tiron – Dobrea, Brighiu.
Derby in subsol
Cind ai doar sase puncte, -6 in clasamentul adevarului si te afli pe penultimul loc e normal sa privesti o partida in care esti vizitata de o surata de suferinta ca un meci de "1" solist. In aceasta postura se afla astazi RATC CFR Moldova, care primeste replica Bucovinei Radauti (locul 12, 7 puncte, -5 la "adevar"). Aflati pe "val" dupa o victorie acasa si o remiza in deplasare in ultimele doua etape disputate ce-i drept cu echipe din judetul Iasi, elevii lui Dorinel Toiu au prilejul de a scoate capul in afara locurilor retrogradante; conditia sine qua non pentru acest lucru este victoria in meciul de astazi, de pe stadionul Nena, ce va incepe la ora 11.00. Succesul pare a fi la indemina, deoarece oaspetii au avut si ei un start de sezon dezamagitor.
Cealalta echipa ieseana din esalonul trei, AS Telecom, joaca astazi un rol in filmul "Misiune imposibila" deplasindu-se la Vaslui pentru partida cu Sportul Municipal Vaslui. Celelalte meciuri ale etapei sint: Cimentul Bicaz – Foresta II Falticeni, FC Botosani – CFR Pascani, Gloria Zemes – Ceahlaul II Tirgu Neamt, Unirea Negresti – ProMobila Crucea, Rulmentul Birlad – Rafinaria Darmanesti. (Ovidiu MINEA)

Comentarii