Le-ai facut mari, Cornele!

duminică, 19 mai 2002, 23:00
3 MIN
 Le-ai facut mari, Cornele!

Dupa ce cistigase meciul tur al finalei Cupei Challenge la handbal feminin cu 33-23, in fata celor de la BSV Buxtehude, era clar ca Remin Deva porneste drept principala favorita la cucerirea trofeului, desi ca nimeni nu stia ce poate aduce meciul retur, din Germania. Ieri, insa, Buxtehude, un micut orasel de linga Hamburg, echipa antrenata de ieseanul Cornel Badulescu a facut un meci chiar mai bun decit cel de pe propriul teren si a cistigat cu 31-25, intrind in posesia trofeului intr-o maniera de nimeni contestabila. Avind in Elena Avadanei si in ieseanca Alina Bidirel principalele marcatoare, iar Ileana Bistriceanu un portar in zi mare, Remin a facut pur si simplu spectacol in fata nemtoaicelor. Este de ajuns sa spunem ca la pauza echipa noastra conducea cu 16-10 pentru a ne putea face o idee cit de repede s-au spulberat iluziile gazdelor ca ar putea intoarce rezultatul din jocul tur.
In debutul reprizei secunde, romancele au continuat sa apese acceleratia si – dupa 18-10 si 21-11 – au ajuns sa conduca chiar la o difeneta de unsprezece goluri: 24-13! A fost momentul in care toata lumea a inteles ca meciul e jucat, ca Remin nu mai poate scapa nici victoria, asa ca antrenorul Badulescu a decis sa trimita in teren si jucatoarele de rezerva. Incercind sa-si salveze macar onoarea, handbalistele germane au reusit in aceste conditii sa mai reduca din handicap, dar la final tabela de marcaj tot a inregistrat o diferenta de sase goluri! Asa s-a scris istoria unui succes istoric pentru Remin Deva, care a reusit sa cistige de o maniera impersionanta Cupa Challnege la prima sa prezenta intr-o finala europeana si dupa un traseu in care nu a cunoscut infringerea.
In schimb, Oltchim Rimnicu Vilcea a ratat cistigarea Cupei Cupelor, dupa ce pierdut, simbata, in deplasare, cu 20-28 (7-12), in fata formatiei ruse Lada Toljatti, in mansa secunda a finalei competitiei. Cum, in tur, Oltchim, pregatita de fosta internationala Mariana Tirca, cistigase cu 32-27, trofeul a intrat in posesia echipei ruse. "Am spus inainte de acest meci ca va cistiga echipa care va gresi mai putin", a afirmat antrenoarea Mariana Tirca. Preferind sa nu intre in teren si sa isi conduca echipa de pe margine, pentru a da fetelor sansa sa joace cu propriile forte, Mariana Tirca a privit cum echipa sa pierde finala, ratint o ploaie de aruncari la poarta. Conform estimarilor Marianei Tirca, Oltchim a ratat in acest meci aproximativ 23 de aruncari. Nici arbitrii macedoneni Marjan si Dragan Nacevski nu au facut viata usoara echipei noastre, prin unele decizii discutabile crescind tensiunea si frustrarea din lotul vilcencelor. Se pare ca oaspetele au "cazut" psihic intre minutele 9 si 22, cind nu au marcat nici un gol. Incurajate de 2.000 de spectatori, cele opt campioane mondiale din lotul antrenate de Evgheni Trefilov au jucat exceptional in prima parte a reprizei secunde, ajungind la un moment dat sa conduca chiar cu zece goluri diferenta. In ciuda interventiilor foarte bune ale portaritei Ildiko Kerekes si ale interului Steluta Luca, autoare a sase goluri, vilcencele n-au mai putut recupera pina la final diferenta care le despartea de cucerirea trofeului. (ICT)

Comentarii