Lectie-corectie

Subtitlu

vineri, 23 iunie 2006, 00:11
2 MIN
 Lectie-corectie

Stadion: AOL Arena Hamburg
Cehia: Cech – Grygera, Kovac (’78 – Heinz), Rozehnal, Jankulovski – Polak – Poborsky (’46 – Stajner), Rosicky, Nedved, Plasil – Baros (’64 – Jarolim). Antrenor: Karel Brückner.
Italia: Buffon – Zambrotta, Nesta (’17 – Materazzi), Cannavaro, Grosso – Gattuso, Pirlo – Camoranesi (’74 – Barone), Totti, Perrotta – Gilardino (60 – Inzaghi). Antrenor: Marcello Lippi.
Cartonase galbene: Polak (2) – Gattuso.
Eliminat: Polak (’45^2).
Arbitri: Benito Archundia – José Ramirez (Mexic), Hector Vergara (Canada).
0-1, min. 26: „cap” Materazzi de la 9 metri, dupa un corner de pe dreapta executat de Totti.
0-2, min. 87: Inzaghi, plecat din propria jumatate de teren, a scapat singur, a driblat portarul si a inscris.
Calcind fals (Italia) ori strimb (Cehia) in runda precedenta, cei doi „granzi” ai grupei s-au trezit ca duelul lor direct nu mai putea avea, conform asteptarilor, caracter de agrement, ci de meci cu sabiile pe masa. Presati mai tare de clasament, cehii au pornit cu viteza a doua de pe loc, vraciul ce l-a vindecat miraculos pe Baros fiind la un pas de a deveni erou national cind virful lui Aston Villa a trecut pe linga gol. La rampa a urmat Nedved, cu citeva suturi periculoase iar Italia a parut ca intra in corzi odata cu accidentarea „stabilopodului” Nesta. Numai ca inlocuirea facuta de Lippi si-a schimbat in doar 13 minute caracterul din „fortata” in „divina”, dupa ce Materazzi a sarit cu un cap mai sus decit Polak si a deschis scorul. Jucatorul lui Brückner nu s-a multumit sa iasa in evidenta numai in minutul 26 si a plusat pe linia ingroparii echipei sale, vazind rosu dupa doua faulturi stupide si punind, practic, capat meciului. Asta deoarece la 1-0 si cu un om in plus, italienii au gestionat perfect repriza secunda in care invingator in duelul dintre suturile de la distanta ale lui Nedved si oportunismul ridicat la rang de arta de „Pippo” Inzaghi, invingator a iesit invingator italianul, in ciuda faptului ca s-a incalzit mai greu la debutul in Germania, irosind doua ocazii din pozitii din care nu ar fi iertat nici cind deschisese ochii in fotbal. Astfel, ca si la meciul cu Ghana, cind a fortat sa joace cu 3 fundasi pe final si a primit gol, Brückner a primit o noua lectie-corectie, fapt ce intensifica dilemele romanilor legate de ipotetica comportare la Mondiale, in cazul in care s-ar fi cistigat duelul preliminar cu cehii.

Comentarii