Lenuta Lupan impotriva tuturor

duminică, 18 aprilie 1999, 23:00
2 MIN
 Lenuta Lupan impotriva tuturor

Iasi: Spatariu, Ghiuzan – Lupan (16), Abalasei (5), Grosu (3), Sandu (3), Ionescu (1), Chitoroaga, Tomuleac, Lungu, Grigoras.
Antilopa: Dragomir, Ivascu – Pavel (8), Ciucioi (8), Girbaci (3), Ghinea (2), Leonte (2), Avadanii (1), Tomescu (1), Neagu, Alupoaei.
Au arbitrat: Gabriel Gradinaru si Constantin Iacob (Vaslui).
Desi plecau din postura de mari favorite, intilnind o echipa care-si luase orice gind de promovare, handbalistele iesene si-au facut singure viata grea. Dupa un inceput echilibrat (5-5 in min.11), gazdele se desprind la 10-6. "Antilopele" revin insa, si doar finalul mai bun al elevelor lui Veniamin Lupan va face ca scorul la pauza sa fie 13-10. In prima parte a reprizei secunde se parea ca lucrurile au intrat in normal, CSM Iasi XXI conducind cu 17-12 (min.35), 19-14 (min.40), 25-20 (min.51). Oaspetele reusesc sa se apropie amenintator, la 24-26 (min.55). Lenuta Lupan a inscris insa de doua ori, ingropind iluziile jucatoarelor din capitala. De altfel, cu 16 goluri marcate, Lenuta a decis practic soarta partidei. Ea a inscris din toate pozitiile posibile, interul iesean rezolvind pe cont propriu cea mai mare parte a actiunilor ofensive. Curios, desi era evident ca reprezinta pericolul nr.1 al echipei iesene, nu a fost luata om la om. Cea mai periculoasa jucatoare a Antilopei, extrema stinga Codruta Ciucioi, a fost marcata la singe in repriza secunda de Gabriela Ionescu. Portarita Cristina Dragomir le-a adus in pragul disperarii pe iesene, inchizind efectiv poarta in unele momente. Aceasta este si explicatia diferentei mici de scor, jocul echipei gazda fiind mai elaborat, mai modern decit cel practicat de Antilopa. Bucurestencele, a caror talie nu este deloc impresionanta, s-au aparat in linie. In aceste conditii, majoritatea combinatiilor se incheiau la Lenuta Lupan, eficacitatea acesteia facind, in cele din urma, diferenta. Una peste alta, CSM iasi XXI a mai trecut de un hop si sperantele de promovare ramin intacte. (Daniel SIMION)

Comentarii