Liniste aparenta la Poli

marți, 23 noiembrie 2004, 00:00
4 MIN
 Liniste aparenta la Poli

Contrar tendintelor actuale, Estul a batut Vestul in derbiul „polist” al diviziei A. Intrind abrupt in meciul disputat duminica, remarcam ca victoria a parut logica dupa modul in care a curs meciul, gazdele stiind sa valorifice superioritatea numerica avuta timp de peste 70 de minute, dupa ce R. Ciobanu a fost eliminat si egalarea restabilita. Asa cum am spus-o si in numarul de ieri, decisiva a fost insa nu transpiratia, ce a curs siroaie in tabara moldovenilor, ci inspiratia, momentele de gratie ale lui Mitruc si Onofras facind diferenta, golul de 3-2 cazut in ultimul minut al prelungirilor avind pentru oaspeti efectul unei frectii la un picior de lemn.
Duelul tactic dintre cei doi antrenori, deveniti dusmani de moarte dupa episodul derulat la conferinta de presa, a avut citeva elemente interesante. Ionut Popa a inceput pe aceeasi linie pe care a mers pina acum, cu piramida 4-3-2-1, care, de asta data a avut o mult mai mare mobilitate, determinata de mutarile mediene, unde fie Bernard raminea in spate iar volantii Miclea si Ciubotariu avansau linga Mitruc si Cristea, rezultind un 4-1-4-1, fie Mitruc se retragea intr-o linie compacta de 4 iar Cristea raminea singur in spatele lui Pacurar, formula rezultata fiind 4-4-1-1. Multescu a avut putin timp la dispozitie sa mearga pe „5-3-2”-ul initial, in care, ca de obicei, Cristea era preluat fie de al doilea stoper, fie de mijlocasul dreapta. Fortat de eliminarea lui Ciobanu, antrenorul banatenilor a facut o mutare in cascada: virful M. Constantinescu a coborit mijlocas dreapta in locul lui Nicolita, devenit fundas pe acel flanc, eliberat de M. Rus, trecut in centru. Desi cu un astfel de sistem a conservat rezultatul de 1-1, la pauza fostul jucator dinamovist a schimbat totul. Pe linga o inlocuire post pe post, Multescu a generat o remaniere masiva odata cu scoaterea lui Velcea din fata apararii, pozitie pe care a trecut mult mai fragilul Balace, ce a lasat locul de fundas stinga lui M. Oprea. Rezultatul s-a vazut, Mitruc inscriind dupa o actiune frontala, situatie in care Timisoara a riscat totul, aruncind in lupta un al doilea virf, Gheju. Mutarea oaspetilor a adus si raspunsul lui Popa, care-l aruncase la pauza in lupta pe Onofras si-i schimbase banda lui Miclea, trecut in locul lasat liber de Ciubotariu. Astfel, dupa ce a avut momente de clasic 4-4-2, Iasul a revenit la formula cu un singur virf impins, Onofras fiind retras in linia mediana, ce oscila in dispunerea pe teren, la fel ca in prima repriza. Pe final, nimeni nu a mai tinut cont de nimic, disperarea oaspetilor aducind doar stringerea rezultatului. Avind siguranta lui -6 la adevar, Iasul mai are un hop de trecut in acest tur, ultima etapa putind genera o iarna nu linistita ci chiar tihnita, in cazul in care simbata Poli se intoarce cu punct(e) de la Bistrita!
Intr-adevar, meciul Gloria – Poli s-a decalat pentru simbata, desi era programat duminica la ora 14,00, urmind a fi transmis in direct de Telesport. Meciul se va disputa de la ora 14,00, dar nu va mai fi televizat. Singurul meci al ultimei etape a turului care se va disputa duminica va fi Poli AEK Timisoara – Steaua, si asta pentru ca banatenii au promis ca vor asigura securitatea la meci in ziua alegerilor, prin firmele particulare de paza din Timisoara. ((Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Arcanu (5) – desi nu a avut prea mult de lucru, a dat senzatia de nesiguranta.
Perenyi (5) – temator in prima repriza, a iesit mai cu curaj la joc in actul doi, insa a gafat destul de mult, gresind pase si fiind depasit in aparare.
Onut (6) – a inceput ezitant, insa apoi si-a revenit, jucind exact; penaltiul pe care l-a comis putea fi evitat.
Ir. Ionescu (6,5) – din nou o evolutie foarte buna, cu multa siguranta.
Toma (5) – sub randamentul din ultimele runde, a gafat mult in primul act, in repriza secunda multumindu-se cu un joc mai retras.
R. Miclea (6) – in nota obisnuita: efort sustinut si complicatii inutile in faze clare; a transformat penaltiul din care a aparut egalarea.
Bernard (6) – devotat.
Cr. Ciubotariu (5) – sters.
Mitruc (6,5) – dupa o ora mizerabila, a inscris pentru 2-1 si a dat pasa de la golul trei, devenind eroul echipei.
Cristea (5) – a dat o pasa luminoasa, ce a generat penaltiul gazdelor si eliminarea lui Ciobanu, a mai facut citeva faze-spectacol, insa a pierdut si foarte multe mingi utile.
Pacurar (6) – a obtinut penaltiul din care Poli a egalat si s-a zbatut cu folos in continuare, creind culoare pentru coechipieri.
Onofras (6) – discret in ofensiva si neajutindu-l pe Perenyi in faza defensiva are meritul de a fi inscris golul ce a adus linste, de 3-1, cu o executie frumoasa.
Bilba (5) – nimic notabil.
Baldovin a debutat la Poli, jucind ultimele 9 minute. (OM)
Putem termina pe ultimul loc
In ciuda acelui -6 linistitor din clasament, Poli Unirea ar putea avea nesansa de a termina turul campionatului pe un loc retrogradant, daca nu chiar ultimul. Aceasta pentru ca, egala iesenilor in clasament, Apulum Alba Iulia, joaca pe teren propriu, cu Farul, FC Brasov are si ea meci acasa, cu CFR Cluj, Universitatea Craiova intilneste la Galati pe Otelul, echipa antrenata de (probabil) viitorul antrenor al… oltenilor, Sorin Cirtu, iar Poli AEK mai are de jucat doua meciuri pe teren propriu cu Sportul Studentesc si Steaua. Si daca banatenii nu prea pot emite pretentii la victorie in fata Stelei, cu un meci egal si o victorie in fata Sportului pot intoarce diferenta de golaveraj fata de Iasi, care nu este prea mare. E adevarat, CFR Cluj joaca excelent in deplasare, Farul este revelatia turului, iar victoria oltenilor la Craiova nu este axiomatica in concertul virtualitatilor, dar exista si aceasta posibilitate: ca Poli sa incheie turul in coada clasamentului. Lucru care poate fi rezolvat simplu: sa nu piarda la Bistrita. (NG)

Comentarii