Luati-i din prima!

miercuri, 19 aprilie 2006, 22:13
3 MIN
 Luati-i din prima!

Fiecare echipa are momentele ei de glorie, dar si pacatele ei. Steaua, insa, are un atu important fata de celelalte: este singura echipa din Romania, care a jucat finale europene. In 1986, a fost noaptea de mai a lui Duckadam, de la Sevilla, cind Steaua a cistigat cel mai pretios trofeu continental, invingind Barcelona la penaltiuri, iar in 1989 a fost noaptea de groaza de la Barcelona: Milan – Steaua 4-0. Astazi, echipa din Ghencea incearca a treia calificare intr-o finala, e drept, intr-o Cupa mai mica pe care diriguitorii UEFA se gindesc s-o scoata din derizoriu. Pe stadionul „Lia Manoliu”, echipa pregatita de Cosmin Olaroiu, are dreptul sa spere, desi Middlesbrough, adversara din Anglia, a eliminat adversari mult mai cu staif, cum ar fi VfB Stuttgart si AS Roma. Un argument il ofera si traditia, echipa bucuresteana reusind de doua ori sa elimine formatii din Premier League: in 1999, pe West Ham United (2-0, 0-0), iar in 2003, pe Southampton (1-0, 1-1). A si pierdut de doua ori, in 1997 cu Aston Villa (2-1, 0-2) si in 2003 cu Liverpool (1-1,0-1). Deci, pe ansamblu, egalitate perfecta, cu un usor avantaj de golaveraj al Stelei. West Ham United si Southampton reprezentau, la vremea respectiva, cam ce reprezinta Middlesbrough acum. O echipa care sta in a doua jumatate a campionatului englez, fara emotiile retrogradarii, dar care vrea sa dea lovitura in Cupa UEFA, „Boro” neavind in palmares decit o Cupa a Ligii.
„Sa nu primim gol”
Ieri, intr-o conferinta de presa, Cosmin Olaroiu a marturisit ca ar dori sa cistige prima mansa, dar fara a primi gol, pentru a-si face sarcina mai lejera in returul de saptamina viitoare, de pe Riverside. „Este un meci de patru reprize, sper sa luam din prima optiune, pentru ca Middlesbrough a dat dovada de o forta extraordinara in returul cu Basel, revenind si marcind trei goluri in 30 de minute. Cele doua echipe sint apropiate valoric si indiferent de rezultatul din primul meci calificarea se joaca. Dupa 0-2 la Basel nu credeam ca pot reveni, dar au facut-o. Noua ne-ar conveni un rezultat care sa ne asigure calificarea, dar sa vedem in ce masura va fi posibil. Indiferent de scor, este foarte greu in deplasare, unde Middlesbrough este o forta. Mi-ar conveni o victorie fara sa primim gol”, a spus Olaroiu, care a facut si referiri la declaratiile portarului australian Mark Schwarzer, ce a considerat Steaua o echipa defensiva. Sa insemne aceasta ca Steaua va incerca sa-i surprinda pe englezi cu atacuri furibunde din primul minut?
Lipseste Viduka
Englezii au sosit ieri seara la Aeroport, din lot lipsind unul dintre cei mai periculosi atacanti, croato-australianul Mark Viduka, golgeterul echipei, cu cinci goluri inscrise in Cupa UEFA. Acesta a suferit o entorsa in meciul cu Aston Villa (2-0).In afara de Viduka, din delegatia echipei engleze mai lipsesc Mendieta, Cattermole, Pogatetz, McMahon si Davies, toti accidentati, precum si Riggot, suspendat. Lipsa lui Viduka nu este un dezavantaj chiar atit de mare cum s-ar crede, deoarece englezii mai au inca trei atacanti de clasa: olandezul Jimmy-Floyd Hasselbaink, fost coleg cu Mutu la Chelsea, nigerianul Yakubu Ayegbeni si italianul Massimo Maccarone, omul care a inscris golul calificarii in partida cu Basel. N-ar fi exclus ca antrenorul Steve McClaren sa-l menajeze pe italian pentru partida retur, stiut fiind ca Maccarone este pasibil de suspendare, in cazul in care primeste cartonasul galben.
Romanii lui Peste
Suporterii rapidisti le vor oferi steaguri alb-visinii fanilor echipei engleze Middlesbrough pentru meciul cu Steaua, a anuntat liderul galeriei formatiei Rapid, Gheorghe Raducanu, alias „Corsicanul” „Vrem ca steagurile Rapidului sa fie prezente la meciul cu Steaua, asa ca le vom da suporterilor englezi.Noi le-am pregatit deja invitatiile”, a spus seful galeriei rapidiste. Raducanu a mai precizat ca toti fanii rapidisti vor fi suporterii echipei engleze Middlesbrough in dubla mansa cu Steaua din semifinalele Cupei UEFA. „Noi nu sintem diplomati. Toti rapidistii vor tine cu Middlesbrough. Diplomat e Gigi Becali care cinta «Liga Campionilor, interzisa ciorilor»”, a adaugat Corsicanu.
Formatiile probabile
Steaua: Carlos – Ogararu, Goian, Ghionea, Marin – Nicolita, Radoi, Paraschiv, Bostina – Oprita, Cristea.
Middlesbrough: Schwarzer – Parnaby, Ehiogu, Southgate, Quedroue – Morrison, Boateng, Rochemback, Downing – Hasselbaink, Ayegbeni.
Arbitri: Alain Hamer (Luxemburg) – Jean-Philippe Izzo (Franta), Francis Creto (Luxemburg).
Astazi, de la ora 21,30, are loc si prima mansa a celei de-a doua semifinale: Schalke 04 – FC Sevilla.

Comentarii