Luptati pina la capat!

Subtitlu

marți, 20 aprilie 2010, 20:33
3 MIN
 Luptati pina la capat!

Cu sase runde inainte de final, clasamentul Ligii I s-a fracturat definitiv. In frunte, sapte echipe se lupta pentru cele sase locuri ce duc in Europa, Otelul si Brasovul isi fac planuri de vacanta in timp ce jumatate de divizie fuge de retrogradare, de la locul X in jos totul fiind posibil. Totul, de vreme ce calculele hirtiei au fost des facute tandari in acest sezon, victoria Craiovei la Vaslui fiind ultimul exemplu pe aceasta linie. Din aceasta cauza, nu se poate spune nici despre Universitatea ca este salvata, desi "adevarul" oltenilor este chiar si peste cel al Brasovului, (ca o paranteza, "stegarii", care au 38 de puncte, mai au de jucat doar doua meciuri pe teren propriu in acest sezon, insa este greu de presupus ca nu vor sti sa gestioneze avansul de 11 puncte fata de locul XV) si nici ca Alba Iulia este condamnata definitiv, cu toate ca ardelenii au o zestre saraca de puncte si un program dificil. Mai mentionam ca Universitatea este singura echipa din zona care are patru meciuri acasa si doar doua in deplasare, celelalte au program echilibrat din acest punct de vedere (3-3) in ultimele sase etape.

Daca mergem insa pe mina teoriei, "condamnind" Unirea si Ceahlaul si cautionind Mediasul, Bistrita si Craiova, lupta pentru evitarea retrogradarii se contureaza a se da intre Astra, International, Poli si Pandurii, concurenta pentru salvare fiind de doi pe loc. Desi au mai putine puncte, iesenii si gorjenii par a fi mai avantajati de program, ambele echipe aflate acum sub linie mai avind a juca doar impotriva a doua echipe cu pretentii, in timp ce Ploiestiul are, pe traseul de final, trei iar Curtea de Arges – patru hopuri cu pretentii europene.

Trecind punctual la Poli, mai trebuie precizat un aspect foarte important: Iasul este avantajata la meciuri directe (primul criteriu luat in calcul in cazul in care doua echipe se afla la egalitate de puncte la finalul unui sezon) cu absolut toate echipele din a doua jumatate a clasamentului cu care a jucat duble manse, Craiova, Astra, Inter, Ceahlaul si Alba Iulia; ramin in discutie duelurile cu Gaz Metan (care a batut cu 2-1 in tur), Bistrita (cu care s-a remizat alb in Copou) si Pandurii (1-0 pe "Emil Alexandrescu" in prima jumatate a sezonului).

Asadar, teoretic, Politehnica are destule sanse de a-si conserva locul in Liga I pentru al saselea an consecutiv. Calculele hirtiei sustin aceasta, conducerea si noul antrenor, Titi Dumitriu, care are un speech extrem de tonic – la fel, important este ca si jucatorii sa creada ca pot atinge obiectivul, chiar daca in ultimele opt runde nu au cistigat nici un joc. Iar daca "alb-albastrii" nu-l cred pe antrenor, nu-i cred pe conducatori ori pe suporterii care le-au ramas alaturi ca lucrurile pot fi salvate, ar trebui sa priveasca in alte curti vecine (din punct de vedere valoric, al conditiilor ori de clasament), pentru a vedea cum se lupta pina la capat. International Curtea de Arges a facut 14 puncte in ultimele noua runde, dupa ce obtinuse un singur punct in opt partide (!!!), Bistrita a renascut dupa ce agonisise doar trei puncte in primele noua etape, ardelenii stind in zona rosie a clasamentului 16 runde (!!!), Alba continua sa lupte si a cistigat trei meciuri din cinci dupa o serie neagra in care obtinuse un punct din noua intilniri, iar Ceahlaul crede in continuare ca va ramine in Liga I, desi a plecat in retur doar cu zece puncte.

Paun nu joaca in "Groapa"

Politehnica Iasi va aborda meciul de vineri cu Dinamo Bucuresti fara Georgian Paun. Desi nu are probleme medicale si nu este suspendat, jucatorul care a fost imprumutat in aceasta iarna de la "ciini" nu va fi cooptat in lotul care va face deplasarea in Capitala. Motivatia a fost oferita de presedintele Politehnicii, Cristi Starica: "Atunci cind l-am imprumutat pe Georgian Paun de la Dinamo am convenit cu gruparea bucuresteana sa nu-l folosim in meciul direct. Desi acest lucru nu a fost stipulat in contractul de imprumut, asa cum am facut cu Steaua vizavi de Onicas si Ionescu, ne vom tine de cuvint si nu vom apela la Paun in partida de vineri".

Tintarul groazei

 

 

 

 

 

Comentarii