Mai jucati si voi fotbal?

vineri, 09 aprilie 2010, 22:15
3 MIN
 Mai jucati si voi fotbal?

Ultimele opt runde ale sezonului actual al Ligii I vor fi crincene pentru Politehnica, esecul de joi, cu CFR Cluj, ducind gruparea din Copou pe locul XV, primul retrogradant. Mai mult decit infringerea, care nu poate fi privita drept o mare supriza, diferenta de valoare fiind neta, a durut modul in care jucatorii ieseni s-au comportat. Desi, rara avis in fotbalul romanesc, sint cu platile aproape la zi (doar salariile pe februarie sint restante la ora actuala) si au fost incurajati de mai toata lumea, de la primarul Nichita si actionarul majoritar, care au facut vizite la vestiar, si pina la miile de suporteri care au trecut peste amaraciunea ultimelor rezultate si au urcat joi in Copou, "alb-albastrii" s-au umplut de penibil. Pase gresite, stingacii incredibile, lipsa de curaj si de determinare, acesta a fost tabloul general zugravit de ieseni joi. Faptul ca un jucator abia venit la Poli, care nu s-a mai pregatit serios de o lunga perioada, Salif Nogo, a fost, de departe, cel mai bun dintre elevii lui Petre Grigoras, stoperul smulgind aplauze din tribune, spune multe despre modul in care coechipierii acestuia au inteles sa raspunda atentiei cu care au fost inconjurati.

Pentru Politehnica urmeaza un nou meci dificil, luni, in Ghencea, acolo unde, pentru a se putea agata de sansa pe care o are (Ceahlaul a putut chiar sa bata trupa lui Stoichita!) in fata unei echipe care joaca mereu sub presiune, este nevoie ca (si) meciul cu CFR sa fie uitat cit mai repede.

Poli-catalog

Branet (5) – ocrotit de sansa in prima repriza, in trei momente importante, a avut o interventie notabila in minutul 53 si a parat alte patru suturi; cu un dram in plus de inspiratie, ar fi putut evita golurile.

Straut (5) – temator in ofensiva, cind evita sa intre in dueluri "unu la unu".

Mihajlov (5) – evolutie buna, stricata de usurinta cu care l-a scapat pe Nei la primul gol.

Nogo (6,5) – placuta revelatie; l-a anihilat pe Traoré, a respins multe mingi periculoase.

L. Munteanu (5) – absenta de pe gazon i-a muscat din viteza.

Ionescu (5) – a incercat sa tina pasul, desi abia revenise dupa accidentare.

Onicas (4) – puzderie de erori; nu a reusit sa ia nici macar "galbenul" planificat pentru a-si ispasi suspendarea in meciul cu Steaua, in care nu are drept de joc!

Ignatov (5,5) – a semnat singurele suturi cadrate ale Iasului.

Negru (4) – un prim act foarte slab, palid reviriment dupa pauza.

Badea (4) – sters.

Paun (4) – din nou, sub asteptari.

Viveiros (4) – nu a adus nimic in plus.

Bilba (4) – certat cu mingea.

Costache (4) – s-a luptat cu Deac, insa a pierdut duelul.

 

Dupa Steaua, Otelul!

Daca luni Poli va sustine un meci foarte greu cu Steaua, la numai sase zile Politehnica Iasi va intilni, in Copou, formatia Otelul Galati. Partida cu elevii lui Dorinel Munteanu se va disputa duminica 18 aprilie, de la ora 16:00 si va fi transmisa de GSP TV.  Etapa a XXVIII-a a Ligii I se va disputa pe durata a patru zile, de vineri pina luni. Prezentam alaturat programul complet al etapei.

Ziua    Ora     Meci   TV

Vineri  17:00  A. Iulia – Ceahlaul     –

Vineri  18:00  Astra – Inter CA         GSP TV

Vineri  20:30  Urziceni – Pandurii   GSP TV

Simbata          17:00  Timisoara – CFR Cluj           Antena 1

Simbata          19:30  Bistrita – Dinamo       DigiSport

Duminica       16:00  Poli Iasi – Otelul        GSP TV

Duminica       18:00  Brasov – Medias        DigiSport

Duminica       20:00  Rapid – Steaua         DigiSport

Luni                20:30  Vaslui – Craiova        DigiSport

Comentarii