Mai mult decit speram

miercuri, 17 martie 1999, 00:00
2 MIN
 Mai mult decit speram

Iasi: Colta, Dobre, Enachi, Bas, Budisteanu, C.Ciubotaru, Nazarie (Costachi), Cazacu, Saramet, Manole, Cuzic, Luca (Ursu), Hordila, Cojocaru (Ionescu), Matievschi.
Birlad: Silian, Oprea, Romascu, Bejan, Roscanu, Chiriac, Filichi, Arhip, Rodeanu, Ungureanu, Donescu, Donoila, Brostic, Tirila, Cheptea.
A arbitrat: Adrian Magherca (Pascani).
Rugbistii ieseni au facut ieri unul dintre cele mai bune jocuri din ultimii ani, reusind sa invinga o echipa care activeaza in primul esalon la o diferenta ce ne scuteste de prea multe comentarii. Desfasurata pe un frig care te patrundea pina in maduva oaselor, partida a placut celor aproximativ 150 de spectatori care s-au incumetat sa vina pe stadionul Agronomia. Gazdele au inceput in forta si dupa numai 10 minute de joc vor marca un eseu prin Luca, transformat de Cazacu. Hordila va mari avantajul gazdelor transformind o lovitura de pedeapsa, acelasi lucru reusindu-l si Cheptea cu doua minute inainte de pauza. In cel de-al doilea mitan Hordila va transforma doua lovituri de pedeapsa, ducind scorul la 16-3. Oaspetii nu reusesc sa lege mai nimic, astfel ca tot iesenii se mentin in ofensiva. O incrucisare intre Cazacu si Hordila il pune pe ultimul intr-o postura ideala de finalizare, dar ieseanul nu reuseste sa culce balonul in terenul de tinta advers. Arbitrul dicteaza gramada la 5 metri de butul birldadenilor, pachetul de inaintare al gazdelor impinge puternic si Nazarie plonjeaza in eseu. Hordila va reusi transformarea si scorul capata proportii. Rulmentul incearca sa inscrie o incercare in ultimele minute pentru a mai spala din rusine, dar oaspetii nu au reusit sa treaca de apararea studentilor. Politehnica Nena a obtinut astfel o victorie prestigioasa, demonstrind prin jocul practicat ca are fata de Divizia Nationala. Birladenii au impresionat doar prin taria placajelor, iesenii fiind mai buni pe treisferturi, in gramada si in margine. Multumit de rezultat, antrenorul Costel Verives ne-a declarat: "Consider ca am facut un meci mai bun decit cel de simbata, de la Suceava. Ne-a iesit aproape totul si asteptam sa vedem cu cine vom juca in sferturile de finala." Iesenii mai de disputat o partida, pe 27 martie, la Galati. Va fi probabil o formalitate, echipa gazda fiind prea subtire pentru a ne putea pune probleme. Asadar, ii putem felicita inca de pe acum pe rugbistii de la Politehnica Nena pentru performanta de a patrunde intre primele 8 echipe din tara in Cupa Federatiei. Si dupa cum joaca, elevii antrenorilor Costel Verives si Iulian Iftene pot spera chiar la mai mult de atit. (Daniel SIMION)

Comentarii