Meciul salvarii?

vineri, 29 mai 2009, 22:12
3 MIN
 Meciul salvarii?

 

 

Politehnica Iasi disputa astazi ultimul meci pe teren propriu din actualul sezon, adversara urmind a fi Gloria Buzau, "lanterna" campionatului. Importanta punctelor pentru gazde, conditiile net superioare avute de Poli, lasarea intrarii libere la meci si diferenta consistenta de valoare dintre cele doua echipe fac ca Iasul sa porneasca mare favorita in duelul din aceasta seara.

Dupa cum v-am informat, Poli si-a luat toate masurile pentru a nu avea parte de vreo surpriza neplacuta. In ciuda prestatiei jalnice cu Otopeniul, jucatorii nu au fost penalizati, ba chiar si-au incasat salariile restante in aceasta saptamina; in plus, conducerea a umblat la buzunar si pentru cantonamentul dinaintea partidei, derulat iarasi, incepind de joi, la motelul Bucium si nu la stadion, asa cum s-a facut pina in acest an. Poli mai are si sansa revenirilor lui Andrei Cristea si Lucian Munteanu, punctele cheie ale atacului, respectiv, apararii, care au absentat cu Otopeni. In conditiile celor doua reveniri, la capitolul "asbente" ramin Branet, Montiel si Palimaru, toti punind punct acestui sezon din motive medicale.

Ieri, sefii Politehnicii au reiterat invitatia facuta iesenilor pentru a umple tribunele. "Echipa are nevoie de sprijin, mai ales la greu. Ii asteptam pe suporterii nostri sa umple stadionul, asa cum au facut-o cu Mediasul, si imi doresc ca baietii sa rasplateasca atasamentul publicului printr-o prestatie foarte buna si, impreuna, sa traim din nou bucuriile pe care le-am avut cu Craiova, Dinamo sau Medias" a spus presedintele gruparii din Copou, Sorin Boca. Acesta a avut o pozitie pe placul suporterilor si in cazul lui Onut, care a recunoscut ca se numara printre clientii caselor de pariuri: "Jucatorii nu au voie sa parieze! Le-am spus acest lucru, insa nu putem sa fim Politie sa-i verificam. De Onut, ce sa mai zic? A suportat pedeapsa din partea suporterilor prin tratamentul pe care acestia i l-au aplicat. Noi nu am luat masuri pentru ca inaintea ultimelor doua etape nu trebuie sa facem altceva decit sa stringem rindurile".

Reamintim, persoanele care vor sa urmareasca meciul de la tribune trebuie sa ridice de la casele de bilete din jurul stadionului un tichet gratuit, distribuirea acestora facindu-se incepind cu ora 8:00. La peluze, intrarea va fi libera.

Conform lui Boca, oaspetii nu vor avea galerie, asa ca in sectorul rezervat fanilor oaspeti vor sta 50 de detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi.

Bergodi, in silenzio stampa, Rossi – pe cimpii

Plictisul obisnuit de la conferintele de presa organizate de FC Politehnica a fost dat uitarii ieri pentru citeva momente. Din pacate, nu informatiile ori declaratiile deosebite au reusit acest lucru, ci atitudinea lui Renzo Rossi, prietenul lui Cristiano Bergodi, cel care pe foile de joc ale partidelor figureaza drept masor. Dupa ce presedintele Sorin Boca a anuntat ca Bergodi absenteaza de la conferinta pentru ca a decis sa intre in silenzio stampa, Rossi a spus ca vrea el sa explice gestul tehnicianului. "Cristiano Bergodi a intrat in silenzio stampa datorita faptului ca in presa au aparut articole, legate de Steaua sau de alte echipe, in care sint declaratii care nu-i apartin. Cum echipa este intr-o faza delicata, pentru a nu o deconcentra, a luat aceasta masura" a fost anuntul amicului lui Bergodi. La intrebarile jurnalistilor, curiosi sa afle care sint articolele care l-au deranjat pe antrenor, Rossi a repetat de citeva ori: "Stiti voi care!". Dupa insistente, Rossi a schimbat placa, abordind un ton ultimativ – "Bergodi e in silenzio stampa. Punct" – lucru care a facut citiva jurnalisti sa iasa din sala. Conform unor surse, materialele care l-au deranjat pe Bergodi au fost cele in care se spunea ca e curtat de FC Vaslui (aparut in Pro Sport-ul de alaltaieri) si de Steaua (din Gazeta Sporturilor de ieri). Ca fapt divers, nici unul din autorii articolelor amintite nu locuiesc in Iasi si nici nu erau prezenti ieri la conferinta!

Formatiile probabile

Poli: Plesca – Buta, Onut, L. Munteanu, Pecnik – Viveiros, Gavatorta, Bersnjak, P. Jovanovic – Cristea, Bratu.

Gloria: Zimmermann – Cojocnean, Mera, Diogo, Bonfim – A. Popa, Teusan, Poparadu, Sandu – Chitu, Mansour.

Arbitri: Alexandru Tudor – Ovidiu Maier, Dorin Mudura.

Comentarii