Meciurile Stelei si Rapidului in Cupa UEFA se joaca cu casa inchisa

joi, 23 februarie 2006, 00:10
3 MIN
 Meciurile Stelei si Rapidului in Cupa UEFA se joaca cu casa inchisa

Steaua si Rapid au sanse foarte mari de calificare in optimile Cupei UEFA, in urma meciurilor sustinute, miercurea trecuta, in deplasare. Sa reamintim faptul ca Rapid a invins la Berlin cu 1-0 pe Hertha, prin golul marcat din penalty de Vali Negru, iar Steaua a cistigat la Heerenveen cu 3-1, goluri reusite de Dica, Goian si Paraschiv. Daca se poate spune ca mingea este rotunda si calificarea se joaca pina in ultimele secunde ale returului, lucrul acesta este valabil in special pentru Rapid.
In privinta Stelei, scorul de 3-1 este, practic, imposibil de intors. Senzational este faptul ca ambele jocuri se disputa cu casa inchisa si lucrul surprinde in special in cazul Stelei, pentru ca meciul se disputa pe Stadionul National „Lia Manoliu“, toate biletele fiind vindute inca de miercuri. De vina este si foamea de fotbal a suporterilor, care de-abia cu inceperea campionatului va fi satisfacuta din plin, dar si evolutiile excelente ale celor doua echipe romanesti in primele partide.
Trimiteti-i dupa tigari!
Jucatorii Herthei au sosit, ieri, la Bucuresti, in frunte cu managerul general Dieter Höness si au ginduri mari in privinta calificarii, conducatorii germani fiind constienti ca trebuie sa inscrie doua goluri in „infernul“ din Giulesti. Din lotul berlinez fac parte doar 17 jucatori (dintre care doi convocati de la echipa de amatori!), in conditiile in care Simunic, Schröder, van Burik, Neuendorf si N. Kovac sint accidentati, Madlung, Bastürk si Boateng sint suspendati, iar Pantelic nu are drept de joc in Cupele Europene. Echipa din Berlin este insotita de 100 de suporteri, din care 50 de femei, majoritatea trecute de 30 de ani. Cei mai multi dintre ei au venit mai degraba pentru cumparaturi, publicatia „Markische Allgemeine“ imbiindu-i pe suporteri cu pretul scazut al tigarilor din Romania.
In privinta Rapidului, echipa din Giulesti va fi lipsita de aportul lui Lucian Burdujan, ceea ce creeaza probleme ofensivei lui Razvan Lucescu, din care va lipsi si Viorel Moldovan, inca nerefacut. Ca portar de rezerva va fi introdus pe foaie Minca, intrucit situatia armeano-camerunezului Edem Apula Bete este incerta, conducatorii giulesteni asteptind raspuns de la FIFA in aceasta privinta. „Cunoscind mentalitatea germana, ma astept la un meci greu, chiar daca Hertha trece printr-un moment de criza. Sintem favoriti dupa meciul de la Berlin, dar Hertha vine aici fara sa aiba nimic de pierdut, numai de cistigat. Trebuie sa fim foarte atenti“, a avertizat antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu.
Toata lumea joaca
In privinta Stelei, problemele sint mult mai simple. Patronul Gigi Becali asteapta o fiesta de tip sud-american pe Stadionul „Lia Manoliu“, iar antrenorul Cosmin Olaroiu este incintat ca stadionul va fi plin ochi la ora meciului, chiar daca departarea de tribune (din cauza pistei de atletism) poate atenua din suportul sonor al celor 50.000 de spectatori. „Plecam de la 0-0 si cel mai important este sa inscriem. Cind vom marca, sansele noastre vor creste substantial. Vom intra pe teren cu ideea de a inscrie, nu de a apara rezultatul. Am incredere in jucatori si cred ca vor incerca sa faca un meci bun, pentru a multumi publicului“, a afirmat Olaroiu, care va folosi formula standard, chiar daca sansele de calificare sint aproape de 100%. Tehnicianul stelist nu crede ca Heerenveen va folosi garnitura de rezerva, pronosticind ca singura schimbare va fi introducerea lui Hansen, in locul suspendatului Bosvelt. Realitatea confirma presupunerile lui Oli, fiindca, desi au venit tot cu 17 jucatori, ca si Hertha (in conditiile in care numarul de jucatori ce pot fi trecuti pe foaia de arbitraj este de 18), toti titularii utilizabili sint prezenti la Bucuresti.
Singura problema medicala din lotul Stelei inaintea returului cu Heerenveen o are fundasul Sorin Ghionea, care a acuzat o serie de dureri lombare, insa se spera ca acesta va fi recuperat in timp util.

Comentarii