Merge treaba la Sala Polivalenta!

duminică, 08 ianuarie 2012, 21:34
6 MIN
 Merge treaba la Sala Polivalenta!

Penicilina: Mihaela Stinga, Tatiana Popa, Mihaela Ionescu, Cristina Lungu, Melinda Sipos, Diana Studineanu (libero) / Lidia Timofte, Daniela Popovici, Andra Stresina, Simona Mocanu. Antrenor: Catalin Stirbu.

Arges: Ana Maria Grigoriu, Andrada Rogojan, Anca Pascu, Eliza Melu, Anca Martin, Adriana Vilcu / Adriana Patrana, Andrea Paun, Bianca Balanescu, Mihaela Ilina. Antrenor: Nicoleta Iatan.

Revenirea Penicilinei in Sala Polivalenta a fost de bun augur, elevele lui Catalin Stirbu si Rares Puni obtinind a doua victorie din acest campionat si reusind un salt de trei locuri in clasament. S-a pus capat unor temeri privitoare la adaptarea jucatoarelor in cea mai importanta sala a orasului, ba chiar in ultimul set argesencele au avut probleme cu tavanul, de parca ele s-ar fi antrenat zi de zi in Sala Penicilina! Insa debutul de meci a fost de cosmar pentru iesence: timorate si statice, ele au cedat punct dupa punct jucatoarelor Nicoletei Iatan, de la care maximum trei pot fi considerate la nivelul A1: Anca Martin, Adriana Vilcu si ridicatoarea Ana Maria Grigoriu. Lipsa de experienta a Mihaelei Stinga si a libero-ului Diana Studineanu (introdusa in ultimul moment in locul titularei Magda Siminiceanu), greseli de preluare chiar din partea unor jucatoare cu pretentii, blocaj practic inexistent, a facut ca primul set sa fie cedat fara drept de apel in 21 de minute, set in care doar sclipirile Tatianei Popa si greselile adversarelor au adus puncte iesencelor. Citeva vorbe simtite spuse in time-out-uri si, dupa un inceput de set secund timorat, in care oaspetele au condus cu 6-4, 8-6 si 11-9, au dus la schimbarea la fata a Penicilinei. Incet-incet, Cristina Lungu a redevenit jucatoarea pe care o cunoastem, punctind decisiv din linia a doua, Alina Melinte, Melinda Sipos si Mihaela Ionescu au tras necrutator de la fileu si, mai ales, concentrarea maxima a iesencelor si dorinta lor de victorie, le-au determinat pe argesence sa greseasca din ce in ce mai des. Ceea ce nu inseamna ca ultimele acte au fost floare la ureche pentru Penicilina: echipa oaspete a inceput bine seturile III si IV, insa n-a putut scoate macar un punct pentru ca, in ciuda acelui inceput de joc catastrofal, echipa Iasului este mai buna!. „Am intrat in meci mai greu, dar dupa aceea am luat deciziile corecte si am facut niste schimbari tactice care au dus la rasturnarea situatiei. Mai mult decit realizarile tehnice si tactice au contat insa, in revenirea noastra, atitudinea si ambitia, pentru care le felicit pe jucatoare. Munciseram mult pentru acest meci, am sacrificat sarbatorile si ar fi fost pacat ca aceste eforturi sa fi fost degeaba. De fapt, noi jucam fiecare meci la victorie, dar unele echipe ne sint superioare ca valoare", a spus, la final, antrenorul Catalin Stirbu, mentionind ca victoria este dedicata directorului general al SC Antibiotice SA, Ioan Nani, de ziua onomastica.

Mai este timp de transferuri

Perioada de transfer in campionatul feminin de volei  s-a prelungit, astfel ca in loc de 10 ianuarie cluburile vor putea efectua transferuri pina la 19 ianuarie. Pauza scurta de Anul Nou a facut ca in aceasta perioada sa se inregistreze putine miscari de trupe in Divizia A 1. Conform handbalvolei.ro, singurile transferuri inregistrate oficial sint: Mari Helen Mendes (brazilianca) – la Dinamo; Alexandra Trica (Tomis Constanta) – la Medicina Tirgu Mures; Maria Karakaseva (Bulgaria), Katja Medved (Germania, libero), la CSM Bucuresti; Eliza Melu, Ana Maria Grigoriu (ambele, CSM) – la Arges Volei Pitesti; Anca Bunea (Stiinta Bacau), Ivelina Petkova (Bulgaria) – la "U" Cluj. De la finalul anului trecut, CSM Ecorec Bucuresti are un nou antrenor, bulgarul Atanas Petrov, care l-a inlocuit pe Marian Constantin.

Celelalte rezultate ale etapei:Tomis Constanta – Medicina Tirgu Mures 3-0 (32, 17, 12); CSM Lugoj – SCMU Craiova 0-3 (-9, -21, -18); Unic Piatra Neamt – Stiinta Bacau 0-3 (-18, -18, -21); CSM Ecorec Bucuresti – CSM Sibiu 3-0 (12, 23, 25); "U" Cluj – Dinamo (jucat in devans) 0-3.

Etapa viitoare (14-15 ianuarie): Medicina Tirgu Mures – Penicilina Iasi; CSM Sibiu – Tomis Constanta; Dinamo – CSM Bucuresti; Arges Pitesti – CSM Lugoj (simbata), Stiinta Bacau – "U" Cluj (duminica), SCMU Craiova – Unic Piatra Neamt (aminata pentru 30 ianuarie)

Clasament

2. Bacau         10        9          0          0          1          28:5   27

2. Constanta  10        8          1          0          1          28:8   26

3. Unic            10        6          1          1          2          24:12 21

4. Dinamo      10        6          1          1          2          24:13 21

5. Craiova      10        6          1          0          3          23:12 20

6. Tg. Mures  10        6          0          1          3          20:15 19

7. CSM           10        5          1          0          4          19:18 17

8. Lugoj          10        3          0          1          6          14:22 10

9. Iasi              10        2          0          0          8          7:25   6

10. Arges       10        1          1          0          8          8:27   5

11. Sibiu        10        1          0          1          8          9:27   4

12. Cluj          10        0          1          2          7          9:29   4

Comentarii