Mihai Danilov a facut "vid" la Braila

luni, 23 martie 1998, 00:00
2 MIN
 Mihai Danilov a facut "vid" la Braila

La sfirsitul saptaminii trecute, la Braila, s-a desfasurat un puternic turneu de box pentru seniori, contind ca faza de selectie pentru competitia cu caracter international "Centura de Aur", care va avea loc la Bucuresti. Singurul pugilist iesean prezent la Braila a fost Mihai Danilov, legitimat la clubul CFR Iasi si antrenat de Nicu Brinzei. Medaliat cu bronz la editia de anul trecut a Campionatelor Nationale, Danilov a cistigat fara probleme intrecerea la categoria +91 kg, calificindu-se pentru "Centura de Aur". Dupa ce a stat in primul tur, in semifinale el l-a intrecut la puncte pe Marinel Valentin (de la MANOR Bucuresti), care a fost numarat de trei ori in timpul acestei intilniri! In finala, ieseanul a avut un adversar mai puternic, vicecampionul national de anul trecut, Arthur David (CSM Baia Mare), dar si pe acesta l-a invins fara dubii, la puncte. Pentru a sublinia performanta lui Danilov, vizavi de puterea turneului, trebuie amintit ca Steaua Bucuresti a prezentat un lot de 12 sportivi, dar nu a reusit sa cistige nici un loc intii.
Antrenorul Brinzei a tinut sa multumeasca pentru sprijinul acordat de SC Tibeta SRL, cit si de conducerea sectiei a III-a de la "Nicolina" (ing. I. Stoica, ing. I. Craciun si ing. C. Petrescu). El a subliniat ca din cauza acutei lipse de fonduri la turneul de la Braila nu a putut fi prezent si un alt pugilist iesean de valoare, Constantin Velea, campion national de tineret, desi acesta fusese invitat de organizatori.
In alta oridne de idei, Nicu Brinzei a precizat ca se va prezenta la faza de zona a Campionatelor Nationale de juniori si cadeti, de la Iasi, cu trei sportivi: Dumitru Hotin (juniori – 60 kg), Gabriel Fandarag (cadeti – 63 kg) si Catalin Gurica (cadeti – 66 kg). Dintre acestia, se spera ca macar doi sa se califice la faza pe tara. (ICT)

Comentarii