Munte sau mare?

vineri, 28 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Munte sau mare?

Astazi, vor avea loc opt dintre cele noua meciuri ale etapei a XXXI-a a Diviziei A la fotbal, exceptia partidei Ceahlaul Piatra Neamt – Otelul Galati, disputata ieri. Pentru ca toti fotbalistii sa aiba timp sa ajunga acasa pentru a intimpina marea sarbatoare crestina, toate partidele vor incepe la ora 14,00, cu exceptia meciului Steaua – FC Arges, programat de la ora 16,00 si transmis in direct de TVR 1, celalalt meci televizat (la Pro TV) fiind Dinamo – FC National.
In ciuda derbiului de traditie Dinamo – National (de la care asteptam doar un spectacol de elita, similar cu celelalte mari confruntari interbucurestene din ultima vreme), cel mai interesant meci al etapei se anunta la Constanta, intre echipa locala si FC Brasov. Ramasi fara antrenor principal ("maestrul" Halagian stergind-o rusinos de la echipa dupa ce s-a umplut de bani), brasovenii sint hotariti sa dea lovitura pe Litoral, situatia lor fiind cea mai critica din cele trei echipe care mai lupta pentru evitarea retrogradarii. Sub Timpa, se stie ca la egalitate de puncte cu Constanta si Craiova, cei care pica sint jucatorii brasoveni, datorita rezultatelor directe. Supozitiile privitoare la un eventual non-combat al constantenilor (care ar urma sa-si recupereze punctele din Giulesti) nu par a fi viabile, in atmosfera incinsa din aceasta perioada, in fotbalul romanesc. O dovada in acest sens, ar putea fi constituita de "scandalul televizarii", diriguitorii din Constanta refuzind cererea brasovenilor de a fi televizat acest meci. Cea de-a treia echipa amenintata puternic cu retrogradarea, Universitatea Craiova, primeste replica petrolistilor ploiesteni, un adversar intotdeauna incomod pentru oricine. Depinde, deci, de motivatii, daca va fi un meci aprig pe "Centralul" craiovean. In ecuatia retrogradarii ar mai putea intra si Rocar, dar fotbalistii din Drumul Gazarului vor juca la Resita, de unde este foarte probabil sa se intoarca cu ambele puncte.
Celelalte partide ale etapei sint: FC Onesti – Rapid Bucuresti, Astra Ploiesti – Extensiv Craiova si FCM Bacau – Gloria Bistrita. (Nicolae G.)

Comentarii