Nebunia continua

joi, 07 decembrie 2000, 00:00
2 MIN
 Nebunia continua

Nebunia declaratiilor contradictorii din ultima vreme care au aruncat un nou nor dens de neseriozitate asupra Copoului fotbalistic ar trebui sa se linisteasca astazi cind Consiliul de Administratie al FCM Poli are programata o noua sedinta avind un unic punct de discutie pe ordinea de zi: continuarea sau nu a colaborarii cu antrenorul Ion Dumitru. Reamintim ca la finele sedintei de marti a CA declaratiile date de presedintele CA, Romeo Olteanu, si tehnicianul ce a condus Poli in ultimele trei etape ale turului s-au batut cap in cap. Olteanu a spus ca s-a inteles cu Lita in privinta continuarii colaborarii in timp ce fostul international a repetat declaratiile date "Monitorului", in care mentiona ca fara o prima de instalare nu se intoarce la Poli.
Primul pas in necesara clarificare a situatiei a fost facut ieri dimineata de Dumitru. "Pentru a nu mai exista neintelegeri ca am vorbit la telefon una si s-a inteles alta, am trimis un fax la club in care am precizat clar ce conditii trebuie indeplinite daca ma mai vor antrenor", a spus antrenorul. Conditiile financiare puse de Dumitru sint: incasarea unei prime de instalare de 3000 $ la semnarea contractului si stabilirea unei prime de 2000 $ in cazul atingerii baremului in acest sezon; contract de 10 000 $, in rate, pentru fiecare dintre urmatoarele doua sezoane; salariu lunar de 300 $ si prime duble. In afara aspectului financiar, Dumitru a mai pus alte doua conditii: rezolvarea transferului lui Danut Munteanu si continuarea activitatii acestuia ca antrenor-jucator, intarirea lotului cu jucatori de valoare alaturi de alti fotbalisti de prin judet.
Citind faxul trimis de Lita Dumitru, Romeo Olteanu a evitat sa dea un raspuns ferm: "Nu pot decide singur, membrii Consiliului urmind a lua o hotarire". Chiar daca Olteanu parea la un moment dat tentat sa mai negocieze cu Dumitru privind sumele cerute si sa ajunga la o intelegere, se pare ca pretentiile financiare ale antrenorului sint considerate exagerate; drept urmare, sansele ca Lita sa continue munca in Copou ramin infime.
Oricum, un raspuns ferm in privinta viitorului mariajului Poli – Dumitru va fi dat, teoretic, astazi. Acest lucru reprezinta mai mult decit o necesitate, clarificarea intr-un timp foarte scurt a numelui antrenorului fiind o conditie sine qua non in ipoteza unui plan de revitalizare a echipei-fanion a Iasului. (Ovidiu MINEA)

Comentarii