Nicolae Puiu ameninta cu schimbari in lotul onestean

luni, 01 decembrie 1997, 00:00
2 MIN
 Nicolae Puiu ameninta cu schimbari in lotul onestean

Stadion "Poiana": teren greu; spectatori circa 2.000; suturi spre poarta 12-5; pe spatiul portii 5-2.
Poiana : Vlad – Badiu (min. 83 Tismanaru), PLAVACHE, POSTOLACHE, Teodorescu, Dobre – I. Gheorghe, Burtea, Albu – Fl. Ionescu (min. 62 J. Stoica), Costescu. Antrenor: N. Babeti.
FC Onesti : FLORIA – DUMITRIU, ARTIMON, ACHIM, Masati – Jercalau (min. 65 Niculita), Uritu (min. 65 Velicioiu), Goiceanu (min. 72 C. Munteanu), Giani Gorga – Iriza, Birsan. Antrenor: T. Stet.
Avertismente : Fl. Ionescu, Burtea, Badiu, Goiceanu, Niculita.
Arbitri : Gh. Farcas – Al. Rolea si N. Marodin, toti din Bucuresti.
Asupra meciului de la Cimpina au planat destule semne de intrebare. In cele din urma, combatantii au "dat-o pe bune", rezultatul final nefiind unul favorabil nici uneia dintre formatii. FC Onesti a avut mai mult initiativa, a cautat golul celor trei puncte din deplasare, insa evolutia unor jucatori, in special din atac, a deceptionat. Birsan putea deschide scorul inca din minutul 6, dar, de la numai 6m, cu poarta goala, atacantul onestean nu a gasit spatiul portii. Oaspetii joaca pragmatic, in timp ce gazdele mizeaza pe mingile aruncate in careu, acolo unde suverani sint aparatorii adversi. Cu trei minute inainte de sfirsitul primei reprize, Jercalau scapa singur spre poarta, dar ultima preluare ii prilejuieste lui Vlad sansa de a bloca un atac ce se anunta periculos.
Dupa pauza, onestenii cauta cu disperare golul, dar actiunile lor se termina undeva la marginea careului de 16. In min. 52 avea sa se petreaca o faza la care oaspetii au cerut penalty. Gorga a scapat singur, a fost agatat de Postolache, insa "centralul" Farcas a mutat lovitura in afara careului de 16 m. Ultima sansa pentru onesteni ii va apartine aceluiasi Gorga care, dintr-un unghi de 45°, suteaza in Vlad. Pina la urma, tabela de marcaj va arata acelasi scor ca la inceputul partidei, rezultat care nu multumeste pe nimeni. Poate doar pe Astra si FC Brasov.
"Sint vinovat ca am crezut in unii jucatori"
In minutul 64, arbitrul Gheorghe Farcas l-a trimis in tribune pe portarul de rezerva al oaspetilor, M. Ilie. Acesta s-a suit pe cabina gazdelor de unde a continuat sa-si incurajeze echipa. Nu stim cum ar fi procedat Farcas daca s-ar fi accidentat portarul gazdelor Vlad. Oricum, arbitrul bucurestean i-a oferit un "cadou" lui M. Ilie, acesta implinind chiar in ziua meciului 25 de ani. Presedintele onestenilor, Nicolae Puiu, a intrat extrem de nervos in vestiarul oaspetilor, dupa meci. "Trebuie sa munciti ca sa cistigati bani" – l e-a strigat jucatorilor. Puiu i-a avertizat pe unii fotbalisti onesteni, fara a-i nominaliza, ca se va renunta la serviciile lor din aceasta iarna. La sfirsitul partidei, antrenorul Toader Stet era suparat de rezultatul inregistrat pe tabela de macaj. "Ce pot sa spun dupa un asemenea meci? Ati vazut si dumneavoastra! Eu sint vinovat pentru ca am crezut in unii jucatori". (Catalin BARZAGHIDEANU)

Comentarii