Numai ciinii tremura

joi, 09 august 2001, 23:00
2 MIN
 Numai ciinii tremura

Dupa aventura nefericita a stelistilor in meciul cu Dinamo Kiev, meci decisiv pentru intrarea in Liga Campionilor, aseara au intrat in piine si cele trei reprezentante ale noastre in Cupa UEFA. La Brasov, echipa locala a dispus cu scorul de 5-1 (3-0) pe Mika Astarak, echipa armeana eliminata anul trecut de Rapid in aceeasi faza. Elevii lui Ilie Dumitrescu au evoluat cu mult aplomb, periclitind in numeroase rinduri romantica aparare a echipei oaspete. Eliminarea fundasului armean Nenasian din min. 10 a contribuit la ingenuncherea vizitatorilor, ei primind trei goluri in numai cinci minute, datorita lui Buga (’22) si Sandor (’23 si ’27). Spre finalul primei reprize, echilbrul numeric se restabileste, cartonasul galben primit anterior de fundasul Moldovan gasindu-si perechea. Dar acest eveniment n-a periclitat absolut de loc superioritatea evidenta a echipei FC Brasov, care a inscris, la doua minute de la reluare, printr-un sut plasat al mijlocasului-aripa Isaila. Un moment mai neplacut s-a petrecut in min. 57, cind Nazarian a invirtit trei aparatori brasoveni si a trimis balonul peste portarul brasovean Dossey. Numai ca bucuria oaspetilor si penibilul actiunii s-au estompat peste numai doua minute, cind ex-dinamovistul Ionut Badea a inscris, printr-un sut teribil de la 20 de metri, cel de-al cincilea gol al brasovenilor. Pina in finalul partidei, fotbalistii de sub Timpa au dominat clar partida, creindu-si numeroase ocazii de gol, dar scorul final n-a putut fi modificat. Oricum, insa, acest scor este absolut linistitor pentru FC Brasov, care, pentru a rata calificarea trebuie sa primeasca patru goluri in Armenia, fara sa primeasca vreunul.
Nu acelasi lucru se poate spune despre Dinamo, echipa renumita prin dificultatile pe care le are in fata formatiilor din Albania. Intilnind, pe teren propriu formatia cu acelasi nume din Tirana, echipa antrenata de Ion Marin a obtinut o victorie la un scor minim, in perspectiva partidei retur. Unicul gol al meciului a fost inscris din penalty, de catre fostul craiovean Claudiu Niculescu, in min. 35. "Ciinii rosii" au ratat mai multe ocazii, dar, tot de atit de adevarata este si proverbiala ambitie a albanezilor, care s-au aparat cu dirzenie conservind rezultatul. Mai mult, in prelungirile meciului, portarul Prunea a trebuit sa intervina eroic la un sut bine plasat al fundasului Briza.
Cea de-a treia reprezentanta a Romaniei, Rapid Bucuresti, a evoluat in orasul lituanian Klapeida, in fata echipei locale Atlantis, si s-a descurcat mai bine decit ne asteptam, invingind cu 4-0 (1-0), prin golurile marcate de Schumacher (’13), Pancu (’46) si Nita (’65) si Sumudica (’90) Tragind linie si facind totalul, putem spune ca FC Brasov si Rapid sint, in mod, cert calificate pe tabloul principal al Cupei UEFA, emotiile persistind doar in tabara dinamovista. (GIN)

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii