Oaspetii au rezistat doar o repriza

duminică, 03 octombrie 1999, 23:00
2 MIN
 Oaspetii au rezistat doar o repriza

Rugbistii ieseni continua seria victoriilor, ultima victima a echipei pregatite de profesorul Constantin Verives fiind sucevenii de la CSM Eldoforest. Tinind seama de faptul ca iesenii cistigasera si la Suceava, victoria din meciul de simbata a venit ca o confirmare a diferentei de valoare ce s-a creat intre cele doua formatii, cindva de acelasi nivel. Prima repriza a fost echilibrata, insa destul de saraca in ceea ce priveste spectacolul. Mocanu a transformat doua lovituri de pedeapsa, in timp ce oaspetii au reusit sa inscrie o incercare prin Negru. A fost o actiune purtata pe inaintare, jucatorul sucevean reusind sa strapunga blocajul iesenilor. In debutul reprizei secunde, Mocanu va reusi transformarea unei lovituri de pedeapsa, pentru ca, in minutul 53, sa consemnam primul eseu al echipei iesene. Incercarea a fost reusita de Luca, care a sprintat decisiv dupa o pasa primita de la Mocanu. Acesta din urma va reusi transformarea, ducind scorul la 16-5. Cel de-al doilea eseu al iesenilor va veni tot ca urmare a unei actiuni purtate pe treisferturi, de aceasta data in rolul marcatorului aflindu-se Manole. Ultima incercare a echipei gazda a fost marcat in minutul 73, de catre Ciubotariu. Cum Mocanu a transformat de fiecare data, Politehnica Nena a invins cu 30-12, pentru ca si oaspetii au reusit o incercare in minutul 64, prin Coltuneac, transformata de acelasi jucator. Asa s-a scris istoria unui meci care a avut mai mult caracter amical decit oficial. Iesenii s-au dezlantuit in repriza secunda, atunci cind adversarii lor resimteau deja efortul depus. A fost o repetitie reusita in vederea campionatului si, foarte important, Politehnica Nena poate spera la calificarea in sferturile de finala ale cupei. Se va intimpla acest lucru daca simbata, la Suceava, CSM Eldoforest va invinge pe Rulmentul Birlad. Daca nu, iesenii vor trebui sa piarda la diferenta mai mica de 6 puncte intilnirea de la Birlad, programata peste doua saptamini.
A arbitrat Nicolae Chiciu (Bucuresti)
Au jucat echipele:
Poli Nena: Coltea, Coliba (Afrasinei), Todirasc, Budisteanu, Cojocaru, Ionescu, Ciubotaru, Matievschi, Cazacu, Nazarie (Costache), Manole, Cuzic (Petcu), Ursu (Luca), Rotaru, Mocanu.
CSM Eldoforest: Botezatu (Alexiuc), Croitoru, Manea, Zarujan, Rusu, Borta, Mihaila, Murgulet, Pavalusca (Hreniuc), Coltuneac, Mereuta, V.Negru (Mariscaru), Stefancu, Guliciuc, Soroceanu.
In prima etapa a Diviziei A1, seria Est, Mobimex Hirlau a pierdut partida sustinuta in deplasare, impotriva echipei Consig Giurgiu. Scorul a fost 27-0 in favoarea gazdelor, o infringere destul de severa a tinerei echipe din Hirlau. "Consig s-a intarit in presezon, avind ca obiectiv promovarea in Divizia Nationala. Sper ca baietii sa faca un meci mai bun etapa viitoare, cind vor juca acasa cu Rapid", ne-a spus Petru Vieru, cel care a facut toate demersurile pentru infiintarea acestei echipe. (Daniel SIMION)

Comentarii