Obiectivul din mosi-stramosi

joi, 19 iulie 2012, 21:46
3 MIN
 Obiectivul din mosi-stramosi

Conferinta de presa organizata de CSMS Iasi inaintea startului Ligii I de fotbal l-a adus in fata reprezentantilor mass-media doar pe antrenorul Ionut Popa. Tehnicianul a anuntat ca obiectivul echipei, salvarea de la retrogradare, va fi extrem de greu de realizat: "Obiectivul nostru este formarea unei echipe. Daca se poate la Liga I, bine, daca nu, nu. Si primarul ne-a spus, mie si lui Prunea, ca ar fi meritul nostru daca vom reusi sa ramanem in Liga I. Echipa asta sta doar in banii Primariei, care are si alte prioritati. Daca ar fi langa primar un Becali, un Porumboiu, un Condescu, un Walter, alta ar fi situatia. Echipele bogate se bat la titlu, cele sarace – la retrogradare. Cu banii extrem de putini avuti la dispozitie nu am putut sa aducem jucatori consacrati ori de un anumit standard pentru a alcatui un lot puternic. Cred ca avem cel mai tanar lot din Liga I, cu 12 jucatori sub 21 de ani, un lot in care avem multi debutanti. In aceste conditii, trebuie sa le spun oamenilor in fata ca daca ne salvam de la retrogradare va fi cea mai mare performanta in istoria fotbalului iesean, iar retrogradarea ar fi un lucru normal. Eu nu pot sa mint, ca pe vremea lui Ceausescu, atunci cand se legau merele in copac si se raportau recolte de 5-6 mii de kilograme de grau la hectar si se faceau o mie".

Popa a prezentat un tablou sumbru al situatiei echipei: "Dupa ce ca nu am reusit sa facem transferuri, avem si grave probleme. Daca acum ar avea loc jocul cu Otelul, nu stiu daca as avea 12 jucatori! Ciucur si Nalati sunt accidentati, Badic, care a fost operat, mai trebuie sa faca o operatie, Petrovic e in urma cu pregatirea, Gado si Onofras nu s-au inteles cu conducerea, Milea nu stie daca e jucator liber, contractele lui Lungu, Mihalachioaie si Curiliuc trebuie inregistrate, cu Keita, care a sosit astazi (n.r. – ieri) trebuie sa ne intelegem, Llullaku nu ramane, Marcos nu a corespuns, Popescu, pe care-l doresc, isi va reveni dupa cel putin o luna, portarul brazilian pe care l-am asteptat, Milanezi, s-a accidentat, iar atacantul brazilian care a ajuns astazi (n.r. – ieri), Fernando, trebuie testat". In viziunea tehnicianului, singura arma a echipei este daruirea. "Chiar daca avem sanse extrem de mici, nu capitulam. Nu promit ca fac minuni, insa promit ca voi face tot ceea ce depinde de mine pentru a reusi o minune. Ma bazez pe determinarea jucatorilor, pe ambitia lor. Vom incerca tot ce depinde de noi. Scoatem apa din fantani, punem capcane, pentru a reusi sa atenuam diferenta enorma existenta intre echipele de A si cele de B" a spus Ionut Popa, care a facut trimitere si la adversarul din prima etapa, Otelul Galati: "Avem si ghinionul de a avea un program extrem de greu in startul sezonului. Duminica intalnim o echipa care se va bate pentru titlu. Galatiul are o echipa omogena si e cel mai bogat club din Liga I, dupa ce a castigat 18 milioane de euro intr-un an numai de la UEFA. Daca am avea noi un buget de 18 milioane, am innebuni cu totii. Daca nu as lua titlul cu banii astia, as pleca noaptea, de nebun, pe Bahlui in jos".

 

Trei belele dintr-un foc

Milea nu joaca in prima etapa, Gado si Onofras anunta ca vor parasi astazi Iasul

Soc la CSMS Iasi! Desi dupa conferinta de presa organizata ieri se spera ca multe dintre problemele de lot anuntate vor fi rezolvate, aseara s-a confirmat faptul ca Iasul nu poate conta in meciul cu Otelul pe cel putin trei dintre jucatorii de baza. Desi a primit in repetate randuri promisiunea ca nu va avea probleme in a juca impotriva Otelului, Milea nu a obtinut statutul de jucator liber, astfel ca va sta in tribune in prima etapa. In plus, sefii clubului iesean nu au fost de acord cu legalizarea acordurilor incheiate de Onofras si Gado vara trecuta, care prevedeau prelungirea contractelor celor doi, cu marirea automata a salariilor. Drept urmare, Gado si Onofras au anuntat ca vor parasi astazi Iasul! Singura solutie de pastrare a fotbalistilor amintiti este modificarea opticii conducerii peste noapte. . Presedintele Florin Prunea, a anuntat aseara ca Gado si Onofras au rupt intelegerile cu CSMS

 

Comentarii