Oleaca de liniste

duminică, 11 martie 2007, 22:06
2 MIN
 Oleaca de liniste

Politehnica Iasi a tras in piept o uriasa portie de oxigen ca urmare a victoriei la scor obtinuta vineri in fata Jiului Petrosani. Dupa un prim act in care dominarea gazdelor nu a fost transpusa pe tabela, doua elemente de baza au rupt jocul. Schimbarile facute de antrenorul Ionut Popa in minutul 57, cind au fost introdusi internationalii de tineret Tincu si Palimaru si reactia publicului intr-un moment delicat, cind favoritii au fost impinsi efectiv spre victorie. A rezultat o ultima jumatate de ora de vis, in care Bilba a reintrat in inimile fanilor, iar Poli a inscris cum nu a mai facut-o de foarte mult timp in Copou, de patru ori.
Din punct de vedere tactic, ambele echipe au mizat in start pe "4-4-2", virfurile oaspetilor nefiind, insa, impinse efectiv in centru, Jiul mizind mai mult sa contraatace pe flancuri. Tinind insa cont de exactitatea fundasilor ieseni din acele zone, Poli a fost foarte linistita in aparare, singura preocupare raminind constructia. Si daca in prima repriza ofensiva nu a mers foarte bine, inlocuirea mijlocasilor de banda si redistribuirile aparute (Palimaru a aparut linga Bilba, in avanposturi, Silvasan a arat flancul drept, iar Tincu a jucat mijlocas stinga) au destabilizat defensiva oaspetilor, primul care a clacat fiind tocmai cel mai bun fundas petrosanean, Kalai, ce a comis faultul din care Bilba a deschis scorul. Eliberate de presiune, gazdele au inscris apoi inca de trei ori si si-au permis chiar sa faca spectacol pe final.
Succesul asigura pentru moment o stare de liniste la Poli, insa lupta pentru evitarea retrogradarii e departe de a fi incheiata. 
Poli-catalog
Branet (6
) – fara probleme, fiind amenintat doar de un sut, trimis de Paleacu de la distanta in debutul actului doi.
Buta (6) – nederanjat in faza de aparare, a avut citeva raiduri ofensive importante in actul doi.
Onut (6) – sigur.
Ir. Ionescu (7) – citeva ezitari defensive si un gol de efect marcat pe final, cu o executie de finete.
Toma (6) – si-a facut datoria, reusind si o incursiune in atac spectaculoasa intr-un moment de euforie a jocului.
Miclea (5,5) – nu s-a regasit.
Mijin (7,5) – a recuperat, a pasat, a driblat, a obtinut un penalty.
Naidin (6) – citeva pase luminoase.
Paruolo (5,5) – nu si-a pus suficient in valoare calitatile pe care le are; a ratat in minutul 27 o posibilitate uriasa.
Silvasan (6) – a muncit enorm, neaparind insa la finalizare.
Bilba (8) – evolutie de ansamblu buna si mult singe rece la executiile celor doua penaltiuri, mai ales daca tinem cont de modul in care a curs saptamina trecuta.
Tincu (7) – in sfirsit, si-a pus in valoare calitatile, centrind, printre altele, la ultimele doua goluri.
Palimaru (7,5) – a obtinut un penalty, a inscris un gol, l-a "asigurat" pe al patrulea (in foaia de arbitraj Ionescu e trecut ca autor).
Saric (6) – redebut promitator.

Comentarii