Ori la bal, ori la spital

Subtitlu

vineri, 02 noiembrie 2007, 22:01
3 MIN
 Ori la bal, ori la spital

Toate belele par a se fi adunat asupra Politehnicii Iasi! Sfisiata de razboaiele interne duse la virf, cu buzunarele goale si moralul la pamint dupa criticile publice aparute si dupa esecul dureros din partida cu Vasluiul, gruparea din Copou pleaca in aceasta dimineata schioapa spre Mioveni, o destinatie de care se leaga sperante de dregere a busuiocului.

Antrenorul Ionut Popa a anuntat ca nu mai putin de sase jucatori nu vor face deplasarea (Ciobanu, Homei, Silvasan, Paruolo, Palimaru, toti accidentati, si Ilie, suspendat), alti doi, Mijin si Bakovic fiind incerti! In ciuda acestui tablou sumbru, tehnicianul nu si-a pierdut optimismul, spunind ca "merg la victorie. Ori la bal, ori la spital!".

Pe linga echipa adversa ("Sa nu uitam ca Steaua si Rapidul au batut greu la Mioveni, iar Dacia, care are o echipa buna, cu jucatori ce alearga mult, a remizat la Dinamo!"), antrenorul Politehnicii se teme si de arbitri. "Pina acum, am tacut si i-am tot laudat pe arbitri, chiar daca au gresit. Rabdarea mea a ajuns la final. Exceptind meciul de la Urziceni, in toate partidele din deplasare am fost dezavantajati clar, lucru pe care-l putem proba cu imagini elocvente. Mi-e teama sa nu se intimple la fel si la Mioveni" a spus Popa.

Gazdele, care au un moral excelent dupa ce restantele financiare au fost lichidate si dupa ce au batut la Buzau pe Ceahlaul si au remizat la Constanta, nu se gindesc decit la victorie, antrenorul Sorin Cirtu spunind ca "cele sapte puncte pe care le-am obtinut in ultimele trei meciuri nu valoreaza nimic daca nu batem Iasul".

Tehnicianul argesenilor l-a avertizat, in gluma, si pe bunul sau prieten de pe banca moldovenilor: "Chiar daca sintem prieteni buni, vreau sa-l las fara puncte. Daca din cauza mea nu va avea porc de Craciun, ii cumpar eu unul!". Dacia, formatie sustinuta din plin de Gigi Netoiu, nu poate conta miine pe Claudiu Ionescu si ex-ieseanul Dianu, ambii accidentati,  si pe Ilie Baicu, suspendat.

Presedintele Politehnicii, Sorin Boca a anuntat ca va sprijini deplasarea unei galerii, suporterii ieseni ce vor sa faca deplasarea la Mioveni avind la dispozitie un autobuz care va pleca miine, la ora 6,00, din fata Salii Polivalente, clubul iesean urmind sa asigure si biletele de intrare la meci.

Seful executivului iesean a mai anuntat ca va perfecta o intilnire intre membrii galeriei si jucatori saptamina viitoare, Popa precizind ca aceasta intilnire a fost ceruta si inainte de meciul cu Mioveniul, de un grup restrins de fani: "Le-am spus sa sa adune mai multi, nu doar zece fani, intre care  doi de 13-14 ani, care sa scandeze cuvintul care incepe cu m si se termina cu e. Poate fi constructiva si o astfel de discutie, insa cu un grup care ii reprezinta cu adevarat pe suporteri".    

Formatiile probabile

Dacia: Stanca – C. Dobre, Olteanu, Trofin, Daouda, Vladu – A. Neagoe, Murgan, Balauru, R. Neagoe – Cr. Bratu.

Poli: Branet – Buta, Onut, Kalai, L. Munteanu – Miclea, Naidin, Milea, Sfirlea – Cernoch, Bilba.

Semne de intrebare?

Ionut Popa a ridicat unele semne de intrebare la conferinta de presa organizata ieri in Copou: "Prea se potrivesc unele! Declaratiile date de domnul Zapodeanu simbata, dupa meciul de la Arad, au aparut abia marti intr-un ziar, exact inaintea meciului cu Vasluiul. Eu am fost suspendat inaintea meciului cu Ceahlaul la citeva luni dupa incidentul cu cei de la TVR Iasi".

Nu vor despagubiri de la Vaslui!

Presedintele Sorin Boca a anuntat ca nu va solicita despagubiri din partea formatiei vasluiene ca urmare a distrugerii grupurilor sanitare care deserveau sectorul in care au stat fanii "galben-verzi" la meciul de miercuri din Copou: "Am reparat stricaciunile prin forte proprii. Inainte de meci am facut un proces verbal in legatura cu scaunele din sectorul in care au stat vasluienii, nu ne-am referit si la toalete. Ramine doar gestul!

Comentarii