Otelul Galati – Rapid Bucuresti 1-0 (0-0).

duminică, 19 octombrie 1997, 23:00
2 MIN
 Otelul Galati – Rapid Bucuresti 1-0 (0-0).

: Pelin (94).
Otelul : Arcanu – Balint, G. Ioan, Pelin, Tofan – Spirea, V. Stefan, Males (57 – Arhire), Tanase – Bratianu, V. Ion (72 – M. Stanciu).
Rapid: Lobont – Nanu, Dulca, Rednic, Iencsi, C. Zamfir (80 – N.Stanciu) – Iftodi, Marinescu, Lupu, Pancu (54 – Butoiu) – Tirtau (46 – Sumudica).
A arbitrat foarte bine: Gh. Constantin (Rm. Vilcea).
Faptul ca se intilneau primele doua echipe din clasament, precum si premisa distantarii Otelului la cinci puncte au creat la Galati o atmosfera extrem de tensionata, atit in teren cit si in tribune. In teren au abundat faulturile, galatenii fiind "la timona", iar fotbal s-a jucat mult prea putin. In tribune, duelul galeriilor a fost inegal, giulestenii avind un atu important, celebrele trivialitati atit de caracteristice "vietii culturale a Capitalei". In general, Otelul a dominat copios, dar ineficient, deoarece Lucescu s-a aparat italieneste, nelasindu-i pe otelari sa se avinte in careul visiniu. Cu un Bratianu mai mult pe post de santinela, pazind ca nu cumva mingea sa intre in poarta, singurile oportunitati ale galatenilor ar fi putut aparea din lovituri libere, dar Gigi Ioan si mai ales Vali Stefan au irosit ocaziile avute. Odata iesiti din chingi, rapidistii contraatacau ucigator si, prin aceasta, s-au dovedit mai periculosi in atac. In finalul primei reprize s-a consemnat ratarea meciului: Iftodi suteaza naprasnic in bara de la distanta, iar Pancu nu stie sa fructifice mingea deviata, desi avea un hectar de poarta in fata.
Scenariul se repeta si in repriza a doua, cu un supliment de fotbal in plus. Dominarea sterila a Otelului (unde a disparut norma de trei goluri?) si zvicnirile giulestene conduce la ideea unui meci nul. Dar, in prelungirile meciului (intrerupt citeva bune minute din cauza transportarii unui spectator cardiac la spital), tinarul Arhire executa un corner, portarul Lobont rateaza interceptia si fundasul Pelin ii mai da un impuls de siguranta: 1-0 pentru Otelul. Agonie giulestina si extaz galatean! (N.G.)

Comentarii