Pe mina lui Olaroiu

marți, 09 ianuarie 2001, 00:00
3 MIN
 Pe mina lui Olaroiu

Consiliul de Administratie al clubului FC National Bucuresti a decis, ieri, sa-l numeasca pe fostul fotbalist Cosmin Olaroiu in functia de antrenor principal al echipei "bancare", a declarat presedintele executiv Gino Iorgulescu. Acesta a spus ca, pina in prezent, contractul dintre FC National si Olaroiu nu s-a semnat, deoarece nu s-a luat in discutie aspectul financiar al acestei intelegeri. Iorgulescu a precizat ca Olaroiu va semna un contract pe cel putin un an si jumatate.
Iorgulescu i-a propus fostului antrenor principal al formatiei, Marius Lacatus, functia de prim-vicepresedinte al echipei "bancare". "Ne-am despartit de Lacatus in conditii prietenesti. Echipa avea nevoie de o schimbare, deoarece se doreste o revigorare a jocului si a atmosferei din sinul formatiei in perspectiva obiectivelor pe care le vom avea in sezonul viitor. Sper ca Lacatus sa ne dea un raspuns pozitiv si sa ramina in cadrul clubului", a adaugat Iorgulescu, care a precizat ca Lacatus nu va mai face parte din lotul de jucatori al echipei din Parcul cu Platani.
Gino Iorgulescu a spus ca Olaroiu va fi ajutat de antrenorul Gheorghe Constantin, care va fi director tehnic, Dumitru Moraru si Dumitru Bolborea, ambii antrenori secunzi. De asemenea, se va discuta cu profesorul Florentin Marinescu, pentru ca acesta sa se ocupe de pregatirea fizica a jucatorilor. Presedintele executiv al FC National a spus ca va discuta, astazi, cu mijlocasul Gabriel Popescu, jucator care a fost suspendat de clubul "bancar". "Avem nevoie de Gabi Popescu. Sper ca si-a schimbat mentalitatea si va dori sa joace cu inima pentru FC National", a precizat Iorgulescu.
Olaroiu a declarat ca va avea ca obiectiv, in actualul sezonul, evitarea retrogradarii si formarea unei echipe tinere, de perspectiva. "Actualul lot al echipei este superior locului ocupat in clasament de FC National. Au plecat Radu Niculescu, Catalin Lita si Sabin Ilie, dar, pina la sfirsitul acestei saptamini, in lot vor aparea si noutati", a precizat Olaroiu. Noul tehnician "bancar" a spus ca FC National are nevoie de un mijlocas la inchidere si de un atacant si casi-ar dori achizitionarea mijlocasului Ionut Lutu, de la echipa sud-coreeana Samsung Blue Wings.
"Nu am renuntat la cariera de fotbalist. Din pacate, in momentul de fata, nu pot fi si jucator, deoarece mai am contract cu echipa din Coreea de Sud, club care nu a dorit sa ma declare transferabil. Am avut o oferta din Japonia, insa am acceptat-o pe cea venita din partea lui FC National, deoarece nu mai doream sa ma intorc in Coreea de Sud", a spus Olaroiu, care mai are contract, pina in vara acestui an, cu Samsung Blue Wings.
Olaroiu a declarat ca va incerca sa schimbe mentalitatea jucatorilor care activeaza in campionatul Romaniei. "Fiecare jucator va cistiga in functie de ceea ce face. Lumea s-a invatat sa i-a bani fara sa faca nimic. Mentalitatea jucatorilor romani lasa de dorit", a spus noul antrenor.
Cosmin Olaroiu s-a nascut, pe 10 iunie 1969, la Bucuresti si a debutat in Divizia A pe 2 septembrie 1992, cind echipa sa, Progresul Bucuresti (actuala FC National) a terminat la egalitate, in deplasare, 1-1, cu Rapid. Olaroiu a jucat in prima divizie la FC National (1992-1995) si Universitatea Craiova (1995-1997) si a inscris 10 goluri in cele 120 de partide disputate.

Comentarii